Home » Administratie » Lista ANL, actualizată. Locuințe, la Sfântul Așteaptă!

Lista ANL, actualizată. Locuințe, la Sfântul Așteaptă!

de Marian MOCANU

Municipalitatea vasluiană a reactualizat lista posibililor beneficiari de locuințe ANL la ultima ședință a Consiliului Local Vaslui. Dat fiind că nu mai îndeplineau criteriile sau, sătui de atâta așteptare, și-au cumpărat locuință, 52 de vasluieni au fost eliminați de pe liste. Ceilalți 122 vasluieni eligibili au însă de așteptat mult și bine până vor primi locuințe ANL, dat fiind faptul că, în viitorul apropiat, nu se întrevede finalizarea vreunui bloc.

Nu mai puțin de 177 vasluieni au depus până în prezent dosare pentru a beneficia de o locuință construită de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) prin Pogramul de construcții de locuințe pentru tineri. Unii dintre tineri au dosare depuse încă din anii 2005 – 2007, între timp, s-au și căsătorit ori au copii, stând în continuare cu chirie.

Din păcate, nici în viitorul apropiat, chiar dacă sunt poziționați pe locuri fruntașe pe lista de priorități a primăriei Vaslui, nu vor avea parte de o locuință din patrimoniul ANL, pentru care ar urma să plătească o chirie decentă. Motivul este simplu, în municipiul Vaslui nu este pe cale de finalizare nici un bloc ANL, ultimele fiind date în folosință în urmă cu mai bine de trei ani. Chiar și așa, la ultima ședință a Consiliului Local Vaslui, din data de 30 mai, municipalitatea a propus consilierilor reactualizarea listei de priorități pentru atribuirea de locuințe ANL.

Astfel, 55 cereri au fost eliminate, dat fiind faptul că nu mai îndeplineau criteriile. Astfel au fost eliminați de pe lista de priorități un număr de 14 solicitanți pentru simplul motiv că, de când au depus dosarele, au depășit vârsta prevăzută de lege, alți 27 solicitanți cumpărându-și între timp locuință, deci nu se mai încadrează în condițiile prevăzute de lege. În sfârșit, un număr de 11 dosare depuse au fost eliminate pentru că erau incomplete. Restul de 122 de norocoși, aflați încă pe lista de priorități a primăriei pentru a primi în chirie o locuință ANL încă mai speră!

de Marian MOCANU Municipalitatea vasluiană a reactualizat lista posibililor beneficiari de locuințe ANL la ultima ședință a Consiliului Local Vaslui. Dat fiind că nu mai îndeplineau criteriile sau, sătui de atâta așteptare, și-au cumpărat locuință, 52 de vasluieni au fost eliminați de pe liste. Ceilalți 122 vasluieni eligibili au însă de așteptat mult și bine până vor primi locuințe ANL, dat fiind faptul că, în viitorul apropiat, nu se întrevede finalizarea vreunui bloc. Nu mai puțin de 177 vasluieni au depus până în prezent dosare pentru a beneficia de o locuință construită de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) prin Pogramul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile