Home » Social » Încă o generație de seniori a pătruns în lumea Internetului

Încă o generație de seniori a pătruns în lumea Internetului

de Roxana NĂSTASĂ

Vârsta își spune cuvântul, dar asta nu-i împiedică să învețe să lucreze pe calculator. Zeci de bătrâni vasluieni pășesc pragul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui pentru a participa la cursul de inițiere în utilizarea calculatorului, intitulat „Oricând poți învăța ceva”.

La finele săptămânii trecute, o nouă serie de seniori a absolvit acest curs, noțiuni precum „Word”, „e-mail”, „messenger” devenindu-le familiare bătrânilor. Astfel, în Centrul de formare al Bibliotecii Județene, dotat cu laptopuri achiziționate în programului Biblionet, batrani calculatoare curs biblioteca (2)pensionarii au învățat timp de o săptămână, câte două ore pe zi, cum să utilizeze calculatorul, să navigheze pe Internet, să trimită e-mailuri sau să utilizeze Word-ul. Ba chiar, conform reprezentanților Bibliotecii, mulți dintre cei care au participat la aceste cursuri, au prins gustul navigării pe Internet și și-au achiziționat apoi calculator. Acum vorbesc cu cei dragi din străinătate pe rețele de socializare, citesc presa online și se informează despre subiecte care îi interesează.
„Prin organizarea cursului de inițiere în utilizarea calculatorului venim în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor vârstnici care doresc să descopere secretele care se ascund în spatele unui ecran de calculator și să obțină informații cu ajutorul tehnologiei moderne, a Internetului. Calculatorul este un mijloc facil de a regăsi informații din diverse domenii: cultură, artă, sănătate, dar și o punte de legătură între oameni aflați în diferite locuri ale lumii. Frecventarea și absolvirea unui astfel de curs contribuie la creșterea încrederii în propriile abilități”, ne-a declarat Luminița Șerban, formator, șef serviciu la Biblioteca Județeană.
Lista înscrierii la cursuri rămâne deschisă, doritorii putând să se înscrie la sediul instituției – sala de împrumut la domiciliu pentru adulți sau la telefon 0235-313767. Condiția pentru a putea participa la aceste cursuri gratuite este ca persoana să fie utilizator al bibliotecii.

de Roxana NĂSTASĂ Vârsta își spune cuvântul, dar asta nu-i împiedică să învețe să lucreze pe calculator. Zeci de bătrâni vasluieni pășesc pragul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui pentru a participa la cursul de inițiere în utilizarea calculatorului, intitulat „Oricând poți învăța ceva”. La finele săptămânii trecute, o nouă serie de seniori a absolvit acest curs, noțiuni precum „Word”, „e-mail”, „messenger” devenindu-le familiare bătrânilor. Astfel, în Centrul de formare al Bibliotecii Județene, dotat cu laptopuri achiziționate în programului Biblionet, pensionarii au învățat timp de o săptămână, câte două ore pe zi, cum să utilizeze calculatorul, să navigheze pe Internet,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: