Home » Administratie » Cine vrea transport public pe strada unde locuiește, să depună cerere la primărie

Cine vrea transport public pe strada unde locuiește, să depună cerere la primărie

de Simona MIHĂILĂ

* Cererile pot fi depuse până în noiembrie, când va fi organizată licitație publică pentru concesionarea serviciului de transport în comun din Bârlad.

Locuitorii cartierului bârlădean Munteni mai au de așteptat până la toamnă ca să afle dacă Primăria Bârlad va înființa un traseu de autobuz care să includă și străzile lor.
În luna martie un grup de cetățeni din cartier au mers în audiență la primarul Marin Bunea pentru a-i solicita transport în comun în Munteni. Oamenii s-au adresat apoi și redacției noastre, plângându-se că lipsa unui autobuz le golește buzunarele. Mai ales cei care locuiesc pe străzile mai îndepărtate, care plătesc mulți bani pe taxiuri.
Cei mai afectați de lipsa transportului în comun sunt, însă, elevii, care – susțin părinții lor – străbat cartierul pe jos fie că este ger, ploaie, sau caniculă.
După discuția din martie, oamenii au sperat că problema lor va fi rezolvată. Primarul Bunea i-a asigurat atunci că va lua legătura cu reprezentanții firmei „Unistil”, cea care asigură transportul în comun în municipiul Bârlad și că va pune problema în dezbatere Consiliului Local, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.
Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad, a explicat de ce: „A mai existat un asemenea traseu în 2008, dar din cauză că nu era rentabil, numărul de călătorii fiind extrem de redus, a fost desființat. Avem semnale că nici acum lucrurile nu stau diferit. Sunt doar câțiva oameni care solicită acest traseu, dar ca să nu existe dubii, cetățenii cartierului sunt rugați să depună cerere la primărie. E suficientă și o singură cerere, dar să fie semnată de cât mai mulți locuitori din Munteni”.
Cererile trebuie depuse până în noiembrie, lună când serviciul de transport public în comun va fi scos la licitație, întrucât contractul cu „Unistil” expiră.

de Simona MIHĂILĂ * Cererile pot fi depuse până în noiembrie, când va fi organizată licitație publică pentru concesionarea serviciului de transport în comun din Bârlad. Locuitorii cartierului bârlădean Munteni mai au de așteptat până la toamnă ca să afle dacă Primăria Bârlad va înființa un traseu de autobuz care să includă și străzile lor. În luna martie un grup de cetățeni din cartier au mers în audiență la primarul Marin Bunea pentru a-i solicita transport în comun în Munteni. Oamenii s-au adresat apoi și redacției noastre, plângându-se că lipsa unui autobuz le golește buzunarele. Mai ales cei care locuiesc…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: