Home » Justitie » Proxeneții fotbaliștilor condamnați

Proxeneții fotbaliștilor condamnați

de Marian Mocanu

Dosarul „Fetițe pentru fotbaliști” a fost finalizat cu condamnarea proxeneților Carlo Grasu și Viorel Rusu la trei ani cu suspendare, respectiv cinci ani și patru luni cu executare. Rusu a fost obligat să plătescă celor două minore exploatate sexual daune materiale record, de 180 mii euro! Condamnat anterior la zece ani de închisoare într-un alt dosar tot pentru trafic de minore, Viorel Rusu a profitat de eliberarea din arestul preventiv și a fugit din țară, el fiind cel mai probabil în Anglia. Printre cei care au apelat la serviciile proxeneților sunt și fotbaliștii Paul Papp și Silviu Bălace, pe vremea când jucau pentru SC Vaslui.

Magistrații Tribunalului Vaslui au pronunțat ieri sentința în cazul dosarului „Fetițe pentru fotbaliști”. Capul rețelei de prostituție, Viorel Rusu, a fost condamnat în lipsă, după ce, profitând că  a fost eliberat în luna mai a anului trecut din arestul preventiv, a fugit din țară. Fuga sa a fost tocmai la timp pentru a scăpa de o altă condamnare, într-un alt dosar de trafic de minore, unde primise o pedeapsă de zece ani de închisoare cu executare. În dosarul „Fetițe pentru fotbaliști”, Viorel Rusu a primit câte patru ani de închisoare pentru fiecare din cele două acuzații de trafic de minore în formă continuată. În total, datorită contopirii pedepselor, Rusu va trebui să stea după gratii cinci ani și patru luni, pedeapsă din care se scade perioada petrecută în arest preventiv. În plus, acesta va trebui să plătească celor două fete abuzate sexual despăgubiri materiale record, de 180.000 euro! Judecătorii au fost mai blânzi cu complicele lui Viorel Rusu, Carlo Grasu, cel care se ocupa cu găsirea clienților, selectați din lumea bună a Vasluiului. Grasu a fost condamnar doar la trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. În plus, cei doi vor trebui să plătească cheltuieli judiciare în valoare de aproape jumătate de miliard de lei vechi.

La începutul anului trecut, într-un scandal de proxenetism, procurorii DIICOT l-au arestat pe Rusu sub acuzația de trafic de minore în formă continuată. Un alt inculpat, Carlo Grasu, a fost cercetat în stare de libertate. Cei doi au fost acuzați că livrau eleve de la licee din Vaslui pentru partide de sex mai multor persoane din lumea bună a orașului. Printre aceștia s-au aflat și doi cunoscuți fotbaliști, Paul Papp și Silviu Bălace, foști componenți ai echipei de fotbal SC Vaslui. Rusu a fost acuzat că ar fi corupt eleve minore de prin liceele vasluiene, pe care le convingea ca, fie de bună voie, fie prin amenințări, să se prostitueze. Partidele de sex se desfășurau fie la locuințele celor doi proxeneți, fie în apartamente închiriate special, dar și la domiciliul „clientului” sau în camere de motel. Ulterior, fetele au fost trimise la bordeluri din străinătate, respectiv din Irlanda sau Elveția, rețeaua de prostituție a celor doi funcționând aproape trei ani, până ce pe fir au intrat procurorii DIICOT. Atât cei doi fotbaliști, cât și alte persoane care au beneficiat de „serviciile” proxeneților, au declarat că nu știau că fetele sunt minore, acesta fiind și motivul pentru care cei doi nu au fost puși sub acuzație, ci au fost audiați doar în calitate de martori. Procesul a întârziat câteva luni datorită faptului că Paul Papp nu s-a prezentat în patru rânduri la audieri, de fiecare dată motivând că era fie în cantonament, fie convocat la echipa națională, fie în aceeași zi urma să evolueze cu echipa sa de club în semifinalele Cupei Ligii la fotbal.

de Marian Mocanu Dosarul „Fetițe pentru fotbaliști” a fost finalizat cu condamnarea proxeneților Carlo Grasu și Viorel Rusu la trei ani cu suspendare, respectiv cinci ani și patru luni cu executare. Rusu a fost obligat să plătescă celor două minore exploatate sexual daune materiale record, de 180 mii euro! Condamnat anterior la zece ani de închisoare într-un alt dosar tot pentru trafic de minore, Viorel Rusu a profitat de eliberarea din arestul preventiv și a fugit din țară, el fiind cel mai probabil în Anglia. Printre cei care au apelat la serviciile proxeneților sunt și fotbaliștii Paul Papp și Silviu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: