Home » Invatamant » S-a spart buba și mai rău la ISJ! Adjunctul, demis! Motivul: detașare, concurs sau gradații?

S-a spart buba și mai rău la ISJ! Adjunctul, demis! Motivul: detașare, concurs sau gradații?

de Roxana NĂSTASĂ

Inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Narcis Aprodu a fost demis din funcție vineri de către Minister. El a fost înlocuit cu Maria Ciulei, profesor la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui. Conform surselor noastre de încredere, se pare că motivul ar fi însuși modul în care au fost făcute subiectele pentru concursul de inspectori și modul în care au fost date gradațiile de merit. Acest lucru este infirmat însă, de Narcis Aprodu, care spune că a plecat pentru că s-a terminat detașarea. Din informațiile noastre, detașarea se termină la finele anului școlar, mai exact pe 31 august când se termină și a doamnei general, Gabriela Plăcintă și a lui Cristinel Popa de la Casa Corpului Didactic Vaslui.

Vineri, la Vaslui, o veste avea să zguduie ISJ-ul. Narcis Aprodu, inspector școlar general adjunct a fost demis de către Minister, luându-i locul Maria Ciulei, profesor la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui. Dorind să aflăm care sunt motivele acestei schimbări neașteptate, în contextul scandalului cu concursul pentru inspectori,  l-am contactat pe cel în cauză, Narcis Aprodu. Motivul invocat de el a fost faptul că a încetat detașarea.

„A încetat detașarea. Atunci când ești numit cu detașare, poți pleca oricând. Plec cu sentimentul de împlinire, am servit învățământul vasluian și mă întorc la meseria mea de profesor de limba engleză. Pentru că, meseria mea nu e nici de inspector, nici de director, ci de profesor”, ne-a declarat acesta.

Dar, ce se întâmplă când lucrurile privind detașarea nu sunt chiar așa? Potrivit informațiilor oferite de sursele noastre din cadrul ISJ Vaslui, detașarea domnului Aprodu nu a încetat. Detașarea încetează la finele anului școlar, mai exact pe 31 august când încetează și cea a doamnei general Gabriela Plăcintă și cea a lui Cristinel Popa, director la Casa Corpului Didactic. Detașarea i-a încetat când postul a fost scos la concurs, la fel ca la toți din țară. Însă, unora li s-a mai dat o delegație, printre ei fiind și Narcis Aprodu și Gabriela Plăcintă și Cristinel Popa. Or’ la adjunct de ce o fi încetat acum și la ceilalți nu?

Un răspuns mai clar vine de la sursele noastre: „Dacă servea învățământul cum trebuie, rămânea până pe 31 august ca ceilalți. Nu i s-a mai prelungit din cauza gradațiilor de merit, a modului în care au fost date și din cauza concursului pentru inspectori. La gradații, există numeroase nemulțumiri. Iar la concurs, reprezentantul Ministerului, care a fost în Comisie și a văzut cum a fost, cel mai probabil a semnalat acest lucru la Minister și de asta s-a întâmplat ce s-a întâmplat”.

Ba mai mult, ca să întărim cele spuse, la gradații de merit, se pare că inspectorul general Gabriela Plăcintă nu ar fi semnat hotărârea Consiliului de Administrație privind  acordarea acestora, semn că nici ea nu ar fi fost mulțumită. Tot din sursele noastre, am aflat că șefa învățământului vasluian ar fi dorit plecarea adjunctului și ar fi solicitat și ea acest lucru la Minister pentru a găsi un țap ispășitor. Așadar, după ce a dat de înțeles că subiectele pentru concursul de inspectori trebuie să fie făcute „bine”, ca să vadă și inspectorii ce înseamnă concurs, și după ce Narcis Aprodu ar fi procedat în consecință, ca drept dovadă notele la proba scrisă, când s-a spart buba, pentru a se spăla pe mâini, s-a procedat astfel. Aprodu a picat în plasă și Plăcintă s-a lepădat.

Am vrut să avem și de la Gabriela Plăcintă un punct de vedere cu privire la aceste lucruri, însă aproape ca de obicei, s-a dovedit o misiune imposibilă. N-a fost de găsit!

Cât despre Maria Ciulei, noul director adjunct,  reporterii Est News au contactat-o telefonic vineri, la aflarea veștii, pentru a-i cere o opinie legată de această schimbare. Ea a infirmat-o însă: „Nu este adevărat, infirm acest lucru”.

Contactată din nou sâmbătă, se pare că lucrurile nu au mai stat la fel: „Nu știam ieri, dar nu vreau să fac comentarii… Asta este, așa s-a întâmplat, este OK. Despre domnul Aprodu, nu știu de ce a fost schimbat”, ne-a declarat aceasta.

Că nu știa, noi tindem să nu credem, pentru că, un inspector nu poate fi numit fără a fi întrebat. Nu vine Minisiterul Educației să te roage să fii în funcție. Dumneaei a avut CV înaintat la Ministerul Educației, deci avea cunoștință. Despre rațiunile pentru care nu a vrut să spună, nu știm.

de Roxana NĂSTASĂ Inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Narcis Aprodu a fost demis din funcție vineri de către Minister. El a fost înlocuit cu Maria Ciulei, profesor la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui. Conform surselor noastre de încredere, se pare că motivul ar fi însuși modul în care au fost făcute subiectele pentru concursul de inspectori și modul în care au fost date gradațiile de merit. Acest lucru este infirmat însă, de Narcis Aprodu, care spune că a plecat pentru că s-a terminat detașarea. Din informațiile noastre, detașarea se termină la finele anului școlar, mai exact pe…

Review Overview

User Rating: 4.35 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: