Home » Justitie » Medic sancționat cu 1.000 de lei pentru o viață pierdută

Medic sancționat cu 1.000 de lei pentru o viață pierdută

de Marian MOCANU

În urma tragediei de la Codăești, unde o fetiță de doar doi ani a murit călcată de căruță, atât polițiștii, cât și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) și Direcția de Sănătate Publică (DSP) au deschis anchete. O primă măsură a fost sancționarea medicului Adrian Grom cu 1.000 lei pentru faptul că acesta, în momentul producerii tragediei, lipsea de la program. Medicul închisese centrul și plecase să-și repare mașina!

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) și Direcția de Sănătate Publică (DSP) verifică activitatea Centrului de Permanență Codăești. Un prim rezultat a acestor verificări s-a soldat cu amendarea medicului Adrian Grom cu suma de 1.000 lei pentru faptul că a lipsit de la program și nu a asigurat continuitatea gărzii. Controalele au demarat datorită faptului miercuri după-amiază centrul era închis, iar medicul de gardă Adrian Grom lipsea de la program.

În lipsa acestuia, nimeni nu a putut asigura asistența medicală în caz de urgență unei fetițe de doar doi ani din satul Rediu Galian, comuna Codăești, care fusese călcată de o căruță. Până la sosirea echipajelor de ambulanță de la Vaslui și a elicopterului SMURD special chemat pentru a prelua fetița în vederea transportării de urgență la un spital de specialitate din Iași, copilul a decedat.

Amalia, care peste câteva zile urma să împlinească vârsta de doi ani, fusese luată la plimbare cu căruța de unchiul ei Andrei, un tânăr de doar 16 ani. La un moment dat, caii s-au speriat și au luat-o la galop. La trecerea peste un șanț, copiii au fost aruncați din căruță, băiatul având norocul să fie aruncat în lateral, alegându-se cu răni minore, doar cu ceva excoriații la genunchi. Din păcate, rochița fetiței s-a agățat de partea din față a căruței și a fost târâtă aproape un kilometru, până atelajul a fost oprit de un vecin aflat întâmplător în zonă. Tragedia s-a petrecut chiar sub ochii mamei, care a luat imediat micuța și a fugit cu ea în brațe până la Centrul Medical de Permanență Codăești, care era însă încuiat. Medicul de gardă, Adrian Grom, plecase în timpul programului la un service auto pentru a-și repara mașina!

În paralel cu ancheta autorităților sanitare, continuă și cea a polițiștilor, care au deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

de Marian MOCANU În urma tragediei de la Codăești, unde o fetiță de doar doi ani a murit călcată de căruță, atât polițiștii, cât și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) și Direcția de Sănătate Publică (DSP) au deschis anchete. O primă măsură a fost sancționarea medicului Adrian Grom cu 1.000 lei pentru faptul că acesta, în momentul producerii tragediei, lipsea de la program. Medicul închisese centrul și plecase să-și repare mașina! Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) și Direcția de Sănătate Publică (DSP) verifică activitatea Centrului de Permanență Codăești. Un prim rezultat a acestor verificări s-a soldat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: