Home » Sanatate » În moarte cerebrală de la o înțepătură de viespe ascunsă în halba de bere

În moarte cerebrală de la o înțepătură de viespe ascunsă în halba de bere

de Marian MOCANU

Un soleștean a ajuns moarte cerebrala la Spitalul Județean de Urgență după ce a fost înțepat de o viespe aflată în paharul cu bere. Medicii au cerut acordul familiei în vederea donării organelor către alți pacienți aflați în suferință.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Boușori, comuna Solești, este, practic, mort din cauza unei înțepături de viespe. Duminică după-amiază, acesta a vrut să bea un pahar de bere, însă nu a observat că în recipient era o viespe. În momentul în care a băut, a fost înțepat în gât de insectă și, în scurt timp, a intrat în șoc anafilactic. Gâtul și fața i s-au umflat instantaneu din cauza veninului de viespe.
Inițial, fără a bănui ce urmează, bărbatul a refuzat să fie transportat la spital. A cedat, însă, la insistențele soției, care a apelat numărul de urgență 112. La sosirea paramedicilor, bărbatul era deja în stop cardiorespirator. Medicii au reușit să-l resusciteze după mai bine de 15 minute de eforturi.
Transportat în stare critică la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, bărbatul este în prezent internat la secția de Terapie Intensivă.
„Practic pacientul este în moarte cerebrală, celelalte funcții ale organismelor fiind menținute cu ajutorul aparatelor. Am cerut acordul familiei pentru ca pacientul să fie declarat donator de organe, astfel putând ajuta alți pacienți aflați în suferință”, a declarat Ana Rinder, managerul spitalului.

de Marian MOCANU Un soleștean a ajuns moarte cerebrala la Spitalul Județean de Urgență după ce a fost înțepat de o viespe aflată în paharul cu bere. Medicii au cerut acordul familiei în vederea donării organelor către alți pacienți aflați în suferință. Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Boușori, comuna Solești, este, practic, mort din cauza unei înțepături de viespe. Duminică după-amiază, acesta a vrut să bea un pahar de bere, însă nu a observat că în recipient era o viespe. În momentul în care a băut, a fost înțepat în gât de insectă și, în scurt…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: