Home » Social » Scafandrii militari vasluieni, solicitați la Bacău

Scafandrii militari vasluieni, solicitați la Bacău

de Marian MOCANU

Vineri, în jurul orei 20, echipa de scafandri din Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui a intervenit în sprijinul pompierilor băcăoani, pentru căutarea a doi tineri care s-au înecat în lacul de acumulare Berești, de pe râul Siret, în dreptul localitații Rogoaza, din comuna Corbasca. 

Vineri, doi tineri, în vârstă de 17 și respectiv 18 ani, s-au dus la scăldat într-un lac de acumulare de pe râul Siret, deși nu știau să înoate. Din nefericire, cei doi ai fost înghițiți de ape, iar pentru găsirea trupuilor lor au fost solicitați și scafandrii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui.

Căutarile au fost începute, vineri, în jurul orei 22.30, fiind întrerupte în jurul orei 0.20. Căutările au fost reluate în cursul dimineții de sâmbătă, scafandrii reușind găsirea celor doi tineri la o distanță de 30 metri față de mal și la o adâncime de peste 4,5  metri.

„Misiunea a fost una foarte dificilă deoarece vizibilitatea în apă era redusă aproape de zero, acumularea în care s-a produs tragedia atinge în unele locuri și adâncimi de peste nouă metri, căutările fiind de durată din cauza necunoașterii cu precizie a zonei în care s-a produs evenimentul. Atragem atenția că în acestă perioadă multe persoane, de cele mai multe ori copii, plătesc cu viața dorință de a se răcori la scăldat” a declarat cpt. Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU „Podul Înalt” al județului Vaslui.

Echipa de scafandri militari a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui a fost înființată în anul 2011. De atunci, și-a demonstrat de mai multe ori utilitatea prin intervențiile avute în cazul unor persoane care au dispărut sub apele râurilor sau lacurilor din județ.

de Marian MOCANU Vineri, în jurul orei 20, echipa de scafandri din Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui a intervenit în sprijinul pompierilor băcăoani, pentru căutarea a doi tineri care s-au înecat în lacul de acumulare Berești, de pe râul Siret, în dreptul localitații Rogoaza, din comuna Corbasca.  Vineri, doi tineri, în vârstă de 17 și respectiv 18 ani, s-au dus la scăldat într-un lac de acumulare de pe râul Siret, deși nu știau să înoate. Din nefericire, cei doi ai fost înghițiți de ape, iar pentru găsirea trupuilor lor au fost solicitați și scafandrii militari…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: