Home » Administratie » Municipiul Bârlad, pe ultima sută de metri în competiția ”Orașul Reciclării”

Municipiul Bârlad, pe ultima sută de metri în competiția ”Orașul Reciclării”

de Mihaela NICULESCU

Cea de-a treia ediție a competiției ”Orașul Reciclării”, adresată municipalităților din România, se apropie de final. 46 de municipii și orașe din țară mai au o lună – până pe 30 iunie 2015 – pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel național. În această competiție s-a înscris și municipiul Bârlad, participând în acest an pentru a doua oară.

În primele 4 luni ale anului, în Bârlad au fost colectate separat și reciclate 60.213 kg de deșeuri de ambalaje, dintre care peste 9.030 de kg de plastic și metal, 36.103 de kg de hârtie/carton și 15.080 kg de sticlă; au fost organizate 5 acțiuni de informare si conștientizare a elevilor și cetățenilor care locuiesc în zonele de case și blocuri, cu privire la importanța colectării selective; au fost efectuate lucrări de modernizare și întreținere a punctelor de colectare a deșeurilor.
Comparativ cu anul 2014, când cantitatea de deșeuri colectate selectiv, în primele patru luni din an a fost de la 28.235 kg, în 2015 se înregistrează o creștere a cantității colectate la aceeași data de 100% – 60.213Kg, respectiv 1,07 kg /cap de locuitor. Aceste rezultate dovedesc că mesajul transmis de autoritatea locală prin acțiunile de informare a fost perceput de majoritatea cetățenilor orașului.
„Suntem în ultima lună de monitorizare alături de alte 45 de orașe și dorim să facem un apel la toată populația orașului, să se mobilizeze exemplar în această lună, care este decisivă în competiție, în vederea creșterii cantității de deșeuri colectate separat și a calității deșeurilor depozitate, respectând întotdeauna codul de culoare pentru reciclabile (galben – PET-uri; albastru – hârtie/carton;verde – sticlă)”, ne-a declarat ing. Olga Ungureanu, șefa Serviciului Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Bârlad.
Conform ultimelor statistici, doar 3 din 10 persoane din România colectează separat deșeurile de ambalaje. În același timp, obiectivele de reciclare a deșeurilor de ambalaje vor crește de la 55% în prezent până la 80% în 2030, conform celor mai recente declarații ale Uniunii Europene. În acest context, competiția „Orașul Reciclării” organizată de Eco-Rom Ambalaje are drept obiectiv principal creșterea gradul de implicare a primăriilor în dezvoltarea și eficientizarea sistemului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, în parteneriat cu industria, astfel încât cantitățile reciclate să crească, și țara noastră să îndeplinească obiectivele de reciclare din ce în ce mai mari.

de Mihaela NICULESCU Cea de-a treia ediție a competiției ”Orașul Reciclării”, adresată municipalităților din România, se apropie de final. 46 de municipii și orașe din țară mai au o lună – până pe 30 iunie 2015 - pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel național. În această competiție s-a înscris și municipiul Bârlad, participând în acest an pentru a doua oară. În primele 4 luni ale anului, în Bârlad au fost colectate separat și reciclate 60.213 kg de deșeuri de ambalaje, dintre care peste 9.030 de kg de plastic…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile