Home » National » Zi decisiva pentru Victor Ponta. Plenul Camerei deputatilor decide daca aproba urmarirea penala ceruta de procurori. Sedinta incepe la ora 10.00

Zi decisiva pentru Victor Ponta. Plenul Camerei deputatilor decide daca aproba urmarirea penala ceruta de procurori. Sedinta incepe la ora 10.00

Plenul Camerei Deputatilor dezbate si voteaza marti solicitarea procurorului general de incuviintare a inceperii urmaririi penale a premierului Victor Ponta. Sedinta va incepe la ora 10.00.

Luni dupa-amiaza, Comisia juridica a decis sa respinga solicitarea DNA, dupa ce l-a audiat pe premier. „Impotriva” inceperii urmaririi penale au fost 18 voturi, iar „pentru” au votat 7 deputati.
Victor Ponta si-a rugat colegii deputati din Comisia Juridica sa dea „un vot juridic, nu politic” adaugand ca spera ca un premier sa nu se schimbe „de fiecare data cand un procuror are suspiciuni rezonabile”.
„Deciziile politice nu intra in sfera conflictelor de interese. A fost o colaborare intre doua societati de avocatura, nu intre doua persoane fizice. Imunitatea are tocmai rolul de a impiedica o putere sa abuzeze”, a mai spus Ponta.
Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat.
Faptele retinute de anchetatori ar avea legatura cu faptul ca Ponta ar fi beneficiat de o parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA ‘Sova si Asociatii’ de la complexurile energetice Turceni si Rovinari, desi nu a efectuat niciun fel de activitate profesionala in temeiul conventiei de conlucrare dintre cele doua case de avocatura.
In acelasi dosar, procurorii sustin ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Victor Ponta si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale). Faptele ar avea legatura cu functia de prim-ministru.
Conform DNA, el este acuzat ca l-a desemnat pe Dan Sova ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine si ministru al Transporturilor, in conditiile in care premierul ar fi beneficiat in trecut de foloase din partea acestuia si de dreptul de folosinta gratuita a unui autoturism. Pentru aceste din urma trei acuzatii de conflict de interese, DNA a sesizat Camera Deputatilor pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata Victor Ponta.

Sursa: hotnews.ro

Plenul Camerei Deputatilor dezbate si voteaza marti solicitarea procurorului general de incuviintare a inceperii urmaririi penale a premierului Victor Ponta. Sedinta va incepe la ora 10.00. Luni dupa-amiaza, Comisia juridica a decis sa respinga solicitarea DNA, dupa ce l-a audiat pe premier. "Impotriva" inceperii urmaririi penale au fost 18 voturi, iar "pentru" au votat 7 deputati. Victor Ponta si-a rugat colegii deputati din Comisia Juridica sa dea "un vot juridic, nu politic" adaugand ca spera ca un premier sa nu se schimbe "de fiecare data cand un procuror are suspiciuni rezonabile". "Deciziile politice nu intra in sfera conflictelor de interese.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: