Home » National » Ambasada SUA: Orice acuzații de încălcare a legii de către demnitari trebuie cercetate pe deplin. REACȚIA lui Ponta

Ambasada SUA: Orice acuzații de încălcare a legii de către demnitari trebuie cercetate pe deplin. REACȚIA lui Ponta

Ambasada SUA la București spune că ”orice acuzații de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin și fără interferențe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor”.

„Așa cum am spus anterior, nu comentăm cazuri individuale. Orice acuzații de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin și fără interferențe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor. Instituțiile judiciare și cele ale statului de drept trebuie să își poată desfășura activitatea complet independent și trebuie să se respecte întru totul atât legislația românească, cât și principiul unui proces echitabil”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marți, de către Ambasada SUA.

Ponta, despre opinia ambasadei SUA: Este foarte corectă, să se aplice tuturor!

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat că opinia ambasadei SUA, conform căreia acuzațiile de încălcare a legii de către demnitari trebuie cercetate pe deplin și fără interferențe iar legea să fie aplicată egal tuturor, este foarte corectă, adăugând, la nedumerirea presei: „Să se aplice tuturor!”.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaților avizarea urmăririi penale pe numele premierului și pentru conflict de interese.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a respins, luni, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a premierului Ponta, cu 18 voturi „împotrivă”, 7 „pentru” și o abținere.

Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților este dezbătut marți,la ora transmiterii acestei știri, în ședința de plen a Camerei.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: