Home » Sanatate » Consultații gratuite pentru cetățenii din Murgeni, Negrești și Băcești

Consultații gratuite pentru cetățenii din Murgeni, Negrești și Băcești

de Roxana NĂSTASĂ

Cetățenii din orașele Murgeni și Negrești și din comuna vasluiană Băcești vor beneficia în perioada următoare de consultații medicale gratuite, organizate de reprezentanții Asociației „Medici fără frontiere”, în cadrul unui program intitulat „Actul medical – aproape de cei dragi”.

Inițiatorii acestui proiect au ales zone sărace din județ, în care oamenii nu au posibilitatea să facă analize sau să meargă la consultații, pentru a-și depista eventualele probleme de sănătate.
consultatii gratuite„Am discutat cu reprezentantul de la «Medici fără frontiere» și am ales împreună locurile în care această campanie se va desfășura. Vor fi prezenți specialiști în cardiologie, gastro-enterologie, ORL, ginecologie, neurologie sau balneo-fizioterapie, iar dacă medicii vor considera că în anumite cazuri se impune efectuarea unor intervenții chirurgicale, bolnavii vor primi trimiteri și vor fi sprijiniți în acest sens”, ne-a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Vasile Mihalachi.
Reprezentanții primăriilor din Murgeni, Negrești și Băcești au dat asigurări că vor pune la dispoziție spații pentru ca echipele de cadre medicale să-și poată defășura activitatea în condiții de siguranță și igienă.
„Este un real sprijin pentru comunitatea noastră. Din cauza lipsei banilor, mulți cetățeni nu ajung la medic atât de des pe cât ar trebui și descoperă unele afecțiuni când este prea târziu. Astfel, această acțiune este binevenită pentru locuitorii orașului nostru”, a declarat primarul orașului Negrești, Vasile Voicu.
Campania privind verificarea stării de sănătate a populației se va desfășura în perioada 12-14 iunie la Murgeni, între 19-21 iunie la Băcești și în zilele de 26, 27 și 28 iunie la Negrești.

de Roxana NĂSTASĂ Cetățenii din orașele Murgeni și Negrești și din comuna vasluiană Băcești vor beneficia în perioada următoare de consultații medicale gratuite, organizate de reprezentanții Asociației „Medici fără frontiere”, în cadrul unui program intitulat „Actul medical - aproape de cei dragi”. Inițiatorii acestui proiect au ales zone sărace din județ, în care oamenii nu au posibilitatea să facă analize sau să meargă la consultații, pentru a-și depista eventualele probleme de sănătate. „Am discutat cu reprezentantul de la «Medici fără frontiere» și am ales împreună locurile în care această campanie se va desfășura. Vor fi prezenți specialiști în cardiologie, gastro-enterologie,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: