Home » Social » Ziua romilor, sărbătorită la Bârlad

Ziua romilor, sărbătorită la Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Ziua romilor a fost sărbătorită la Bârlad, sâmbătă, 6 iunie, de la ora 10, în sala Casei de Cultură. Peste 50 de romi au fost prezenți la simpozionul „Istoria romilor. Perioada de deportare 1941 – 1943”, organizat special cu prilejul sărbătorii romilor.

„Ziua romilor nu a rămas nemarcată anul acesta. Este a II-a oară când la Bârlad se sărbătorește Ziua Internațională a Romilor. Dacă anul trecut am organizat un Rromi 2simpozion despre dezrobirea romilor, anul acesta, tema aleasă a fost deportarea romilor. Au luat cuvântul trei profesori de istorie din Bârlad – Marian Bolum, Marcel Proca și Cristi Grăjdeanu, dar și deputatul Adrian Solomon și consilierul local Andrei Huiban. Materialele prezentate au stârnit interesul romilor. Partida Romilor își propune ca pe viitor să organizeze mai multe simpozioane despre originea și istoria marelui popor rom”, ne-a declarat Sorin Răducanu, președintele Partidei Romilor Bârlad.
Activitatea dedicată zilei romilor s-a încheiat cu un spectacol de dansuri tradiționale țigănești, susținute de formația „Shukarii”, din Zorleni.
Deși Ziua Internațională a Romilor se sărbătorește în fiecare an pe 8 aprilie, data nu este respectată la Bârlad, pentru că manifestările au loc doar la Vaslui. Activitatea de săptămâna trecută a fost cuprinsă în rândul celor aprobate de Comisia de Cultură din cadrul Consiliului Local Municipal Bârlad.

de Mihaela NICULESCU Ziua romilor a fost sărbătorită la Bârlad, sâmbătă, 6 iunie, de la ora 10, în sala Casei de Cultură. Peste 50 de romi au fost prezenți la simpozionul „Istoria romilor. Perioada de deportare 1941 – 1943”, organizat special cu prilejul sărbătorii romilor. „Ziua romilor nu a rămas nemarcată anul acesta. Este a II-a oară când la Bârlad se sărbătorește Ziua Internațională a Romilor. Dacă anul trecut am organizat un simpozion despre dezrobirea romilor, anul acesta, tema aleasă a fost deportarea romilor. Au luat cuvântul trei profesori de istorie din Bârlad – Marian Bolum, Marcel Proca și Cristi…

Review Overview

About Simona Vasile

One comment

  1. Ce bine era dacă îi deporta pe toți

x

Check Also

În plină pandemie de COVID-19, peste 1.000 de vasluienii și-au ipotecat terenurile

Județul Vaslui se clasează pe locul 29 la nivel ...

Turismul vasluian este în colaps. Indicele de utilizare a locurilor de cazare s-a prăbușit la 5,3%

Pandemia de COVID-19 a lovit sever industria ospitalității de ...

DGASPC Vaslui este salvată! Instituția va primi 22,5 milioane de lei pentru salarii și bunuri și servicii

de Dănuț CIOBANU  Direcția Generală de Asistență Socială și ...