Home » Administratie » Termen pentru plata obligațiilor fiscale

Termen pentru plata obligațiilor fiscale

de Marian MOCANU

Toate întreprinderile individiuale sau familiale, dar și persoanele fizice care obțin venituri din activități independente, inclusiv din chirii, au obligația, până pe data de 25 iunie, să-și achite impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente trimestrului II a acestui an.

Persoanele fizice au obligația să efectueze plăți anticipate în contul impozitului pe venit aferent trimestrului II 2015. Această obligație revine tuturor întreprinderilor individuale sau întreprinderi familiale, persoane fizice autorizate care realizează venituri din activități independente, precum și din profesii libere sau cei care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor, indiferent dacă sunt impuși în sistem real sau la normă de veni.

Contribuabilii care desfășoară activități independente sau profesii libere, vor plăti la unitatea fiscală de domiciliu a contribuabilului contribuția de asigurări sociale (CAS) în cotă de 26,3% și contribuția de asigurări sociale de sănătate(CASS) în cotă de 5,5% reprezentând plăți anticipate aferente trimestrului II a anului 2015”, informează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui.

Plata acestora se face la trezoreriile de care aparțin unitățile fiscale în raza cărora își au domiciliul contribuabilii.

Conturile în care se încasează impozitul pe venit și contribuțiile sunt:

– 20.03.01.01 ,,Impozit pe venitul din activități independente,,

– 22.21.03.12 ,,Contribuții de asigurări sociale de stat,, datorate de persoane care realizează venituri din activități independente, activități agricole și asocieri fără personalitate juridică;

26.21.05.03.02,,Contribuții de asigurări sociale de sănătate,, datorate de persoane care realizează venituri din activități independente și alte activități și persoanele care nu realizează venituri.

de Marian MOCANU Toate întreprinderile individiuale sau familiale, dar și persoanele fizice care obțin venituri din activități independente, inclusiv din chirii, au obligația, până pe data de 25 iunie, să-și achite impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente trimestrului II a acestui an. Persoanele fizice au obligația să efectueze plăți anticipate în contul impozitului pe venit aferent trimestrului II 2015. Această obligație revine tuturor întreprinderilor individuale sau întreprinderi familiale, persoane fizice autorizate care realizează venituri din activități independente, precum și din profesii libere sau cei care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor, indiferent dacă sunt impuși în sistem real sau…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor