Home » National » Câinii din spatele Fiscului produc milioane de lei

Câinii din spatele Fiscului produc milioane de lei

În vămile de la granița României există niște „angajați” care, alături de inspectorii vamali și polițiștii de frontieră, au misiunea de a descoperi marfa ilegală sau de contrabandă.

Mai exact, la frontierele țării activează în prezent 44 de echipe canine formate dintr-un câine dresat să descopere asemenea produse în mașini sau în bagajele călătorilor și din stăpânul său.

Iar anul trecut, au fost efectuate, „în medie, 356 controale/echipă canină la mijloace de transport, în urma cărora au fost aplicate amenzi și confiscate bunuri în valoare de 3 milioane lei (674.934 euro)”, se arată în raportul oficial al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pe anul trecut.

Astfel, prin activitatea lor, câinii dresați au adus la bugetul statului, în 2014, suma de 3 milioane lei.

Dintre cei 44 de câini „angajați” ai autorității vamale, 33 de câini sunt specializați în descoperirea țigaretelor, în timp ce 11 câini au o dublă specializare, fiind capabili să descopere atât țigări, cât și droguri.

Acești câini dobândesc abilitatea de a descoperi țigări și droguri în cadrul procesului de dresaj care are loc într-un centru de la Vama Giurgiu, singurul de acest fel din Europa Centrală și de Est. De altfel, la acest centru își antrenează câinii-„vameși” și vecinii noștri bulgari.

Sursa: money.ro

În vămile de la granița României există niște „angajați” care, alături de inspectorii vamali și polițiștii de frontieră, au misiunea de a descoperi marfa ilegală sau de contrabandă. Mai exact, la frontierele țării activează în prezent 44 de echipe canine formate dintr-un câine dresat să descopere asemenea produse în mașini sau în bagajele călătorilor și din stăpânul său. Iar anul trecut, au fost efectuate, „în medie, 356 controale/echipă canină la mijloace de transport, în urma cărora au fost aplicate amenzi și confiscate bunuri în valoare de 3 milioane lei (674.934 euro)”, se arată în raportul oficial al Agenției Naționale de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: