Home » Justitie » Criminalul din Stănilești rămâne în arest

Criminalul din Stănilești rămâne în arest

de Marian MOCANU

Vasile Aciu, ucigașul din Stănilești, va rămâne în continuare în arest, au decis magistrații Tribunalului Vaslui. În luna februarie, Aciu și-a ucis vecinul cu o lovitură de cuțit aplicată pe la spate. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

Cu toate că lucrurile sunt foarte clare, la mai bine de patru luni de la comiterea faptei, Vasile Aciu, ucigașul din Stănilești nu a fost încă trimis în judecată. De tot atâta vreme, este în arest preventiv, judecătorii Tribunalului Vaslui decizând miercuri, 10 iunie, menținerea acestei măsuri preventive pentru încă 30 de zile.

Vasile Aciu este acuzat de comiterea infracțiunii de omor după ce, la jumătatea lunii februiarie a acestui an, și-a înjunghiat un consătean. Victima, Valeriu Orzoi, în vârstă de 44 de ani, și agresorul Vasile Aciu, din satul Bogdana Voloșeni, comuna Stănilești, au muncit împreună toată ziua la tăiat la vie. Spre seară, cei doi s-au luat la ceartă și, într-un moment, de furie, agresorul, Vasile Aciu, a luat un cuțit și l-a înfipt în spatele victimei. Aceasta a reușit să iasă până în uliță, unde s-a prăbușit într-o baltă de sânge. Bărbatul de 44 de ani a murit în ambulanță în drum spre un spital de specialitate din Iași.

Dacă va fi găsit vinovat, Vasile Aciu riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

de Marian MOCANU Vasile Aciu, ucigașul din Stănilești, va rămâne în continuare în arest, au decis magistrații Tribunalului Vaslui. În luna februarie, Aciu și-a ucis vecinul cu o lovitură de cuțit aplicată pe la spate. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare. Cu toate că lucrurile sunt foarte clare, la mai bine de patru luni de la comiterea faptei, Vasile Aciu, ucigașul din Stănilești nu a fost încă trimis în judecată. De tot atâta vreme, este în arest preventiv, judecătorii Tribunalului Vaslui decizând miercuri, 10 iunie, menținerea acestei măsuri preventive…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: