Home » Politic » Miting de susținere a moțiunii de cenzură la Vaslui

Miting de susținere a moțiunii de cenzură la Vaslui

de Marian MOCANU
Ca în multe dintre orașele mari din țară, vineri, 12 iunie, în centrul municipiului Vaslui liberalii au organizat un miting de susținere a moțiunii de cenzută pe tema votului prin corespondență ce urma a fi discutat în Parlament. Participarea a fost redusă, doar circa 70 – 100 de liberali și simpatizanți fiind prezenți. „Dorim să arătăm că Guvernul Ponta și PSD au blocat adoptarea proiectului votului prin corespondență și organizarea alegerilor parțiale”, a fost mesajul liberalilor vasluieni.
miting-protest-vasluiVineri, la apelul Organizației Municipale Vaslui a Partidului Național Liberal, a avut loc un miting de sprijinire a moțiunii de cenzură „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă”, depusă la Parlamentul României de către parlamentarii PNL. La acest miting, care a durat circa jumătate de oră, începând cu orele 12,00, au participat în jur de o sută de simpatizanți a Partidului Național Liberal. Aceștia au afișat plancarte pe care se putea citi „Ponta, nu mai sta / DEMISIA,”, ori „Ponta a furat și se vrea scăpat!, sau „Jos Dottore/ și Plagiatore / Victoraș / să ne lași.
„Partidul nostru  a ales să atingă prin moțiunea de cenzură ceea ce este mai grav și mai putred în acțiunea politică a Guvernului: atitudinea de dispreț față de drepturile fundamentale sub sintagma ”votul e o lozincă”, a declarat  Simona Polak, copreședintele CLEx (Comitetul local executiv al PNL) Vaslui.
„Astăzi suntem alături de parlamentarii vasluieni ai PNL și dorim să arătăm că Guvernul Ponta și PSD au blocat adoptarea proiectului votului prin corespondență și organizarea alegerilor parțiale, în cazul cărora au fost date trei decizii ale instanțelor prin care Guvernul era obligat să le declanșeze (adică să respecte legea în vigoare). Soluția votului prin corespondență susținută de PNL este modalitatea în care poate fi garantat deplin dreptul la vot pentru românii din străinătate”, a mai spus Polak.
La rândul său, Mihai Ponea vicepreședinte,  a susținut că deși la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 PSD și Victor Viorel Ponta au primit un mesaj deosebit de clar de la alegatorii români atât din țară cât mai ales din diaspora, că modalitatea prin care au știut să împiedice dreptul la vot al cetățenilor este nedemocratică și aceștia continuă aceleași practici de sorginte comunistă.
Tot cu acest prilej Sorin Cătălin Radu, fost viceprimar al municipiului Vaslui a arătat că „PSD-ul continuă in maniera in care ne-a obișnuit să sfideze cetățenii români din  diaspora, de data aceasta prin gura unui ministru a cabinetului Ponta, Ioan Rus aducând jigniri grave la adresa familiilor care au unul sau mai mulți membri la muncă în străinătate. Considerăm că demisia acestuia nu este de ajuns. Este de dorit îndepărtarea întregului guvern  pentru că, cu astfel de atitudini nu poți sub nici o formă să reprezinți și să conduci destinele romănilor”. Mitingul de la Vaslui de susținere a moțiunii de cenzură a durat circa 40 de minute, probabil fie  din cauza căldurii, fie datorită faptului că nici un oficial vasluian nu s-a prezentat pentru a primi revendicările celor circa 70- – 100 de simpatizanți ai opoziției prezenți în Centrul Civic a municipiului Vaslui

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: