Home » Social » Tot mai mulți pensionari datori

Tot mai mulți pensionari datori

de Roxana NĂSTASĂ

Numărul pensionarilor din județul Vaslui care au popriri pe venituri a crescut în ultima perioadă, spune directorul Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui, Isabel Bogdan. Bătrânii nu și-au mai putut achita ratele la bănci, taxele și impozitele și acum se uită cum li se subțiază pensia de la o lună la alta, fiind nevoiți să se descurce cu puținii bani care le rămân după poprire.

În prezent, în evidențele instituției sunt înregistrați aproximativ 4.000 de vârstnici cărora li se rețin diverse sume din pensii.

„A crescut numărul popririlor comparativ cu anii trecuți. Mulți dintre pensionari nu-și mai pot plăti ratele la bănci, la CAR-uri sau nu-și mai pot achita taxele și impozitele. De la un la altul se constată o creștere a numărului de pensionari care au popriri pe venituri”, a declarat  Isabel Bogdan.

Potrivit legislației în vigoare, pensionarul trebuie să rămână după poprire cu suma egală cu jumătate din salariul minim pe economie. Astfel, cei care au pensie de 400 de lei, rămân fără câteva zeci de lei lunar. În prezent, din totalul de popriri, peste 2.000 dintre ele sunt în jur de 100 de lei lunar. Sunt însă și la polul opus când vârstnici cu pensii uriașe au popriri chiar și de 1.000 de lei pe lună.

Cei mai mulți pensionari cărora li se rețin lunar diferite sume din pensii provin din zona Bârladului.

de Roxana NĂSTASĂ Numărul pensionarilor din județul Vaslui care au popriri pe venituri a crescut în ultima perioadă, spune directorul Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui, Isabel Bogdan. Bătrânii nu și-au mai putut achita ratele la bănci, taxele și impozitele și acum se uită cum li se subțiază pensia de la o lună la alta, fiind nevoiți să se descurce cu puținii bani care le rămân după poprire. În prezent, în evidențele instituției sunt înregistrați aproximativ 4.000 de vârstnici cărora li se rețin diverse sume din pensii. "A crescut numărul popririlor comparativ cu anii trecuți. Mulți dintre pensionari nu-și mai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: