Home » Social » „Cristale de gând”, la Biblioteca „Stroe Belloescu”

„Cristale de gând”, la Biblioteca „Stroe Belloescu”

de Mihaela NICULESCU

Joi, Biblioteca „Stroe S. Belloescu”, din Bârlad, a găzduit lansarea volumului „Cristale de gând”. Cartea a apărut anul acesta la Editura PIM, din Iași, și este scrisă de profesorul bârlădean Gheorghe Clapa. Acesta, de-a lungul timpului, în calitate de colaborator al mai multor publicații locale și județene, a avut plăcerea să prezinte numeroase cărți cu autori de sex feminin, poete sau prozatoare. Gheorghe Clapa a considerat că ar fi bine să strângă, între coperțile unui volum, o parte dintre comentariile scrise de el pentru acele cărți.

„Consider acest volum un imn pe care îl dedic femeii scriitoare. Volumul pe care tocmai l-am lansat cuprinde două capitole. În primul, mă ocup de poezia distinselor poete pe care le-am cunoscut și le-am prezentat, «Poezia – un mac înflorit în lanul spiritelor noastre», iar al doilea capitol l-am dedicat femeilor prozatoare contemporane. În volumul «Cristale de gând», m-am ocupat de creația a 23 de autoare de poezie și proză, și am comentat 38 de eseuri.”, a declarat Gheorghe Clapa, autorul volumului.

Printre poetele prezente, prin operele lor, în volumul lansat ieri, se numără Elisa Artene, Teona Scopos, Gabriela Ana Balan, Oana Pavel (fiica scriitorului Petruș Andrei, care locuiește în Canada). Prozatoarele, a căror creație este comentată în „Cristale de gând”, sunt: Elisa Artene, Elena Angheluță Buzatu (California) și Iulia Deleanu.

Gheorghe Clapa oferă date interesante în cartea sa și despre alte personalități, precum bârlădeanca Natalia Dimopol (Miss România 1902), Florica Bagdasar (prima femeie ministru al Sănătății, între anii 1946 – 1948), Eugenia Moldoveanu (directoare a Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul”, și despre dr. Augustina Vișan Arnold, autoare a 30 de cărți de poezie.

Prezentarea volumului „Cristale de gând” a fost făcută de către profesorul Gruia Novac și scriitorul Petruș Andrei.

de Mihaela NICULESCU Joi, Biblioteca „Stroe S. Belloescu”, din Bârlad, a găzduit lansarea volumului „Cristale de gând”. Cartea a apărut anul acesta la Editura PIM, din Iași, și este scrisă de profesorul bârlădean Gheorghe Clapa. Acesta, de-a lungul timpului, în calitate de colaborator al mai multor publicații locale și județene, a avut plăcerea să prezinte numeroase cărți cu autori de sex feminin, poete sau prozatoare. Gheorghe Clapa a considerat că ar fi bine să strângă, între coperțile unui volum, o parte dintre comentariile scrise de el pentru acele cărți. „Consider acest volum un imn pe care îl dedic femeii scriitoare.…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Speranțe mari pentru 49 de comunități vasluiene. Investiții de 161 milioane euro în sistemul de apă și canal

de Dănuț CIOBANU  Marele program de apă și canal ...

Vești bune de la SC Aquavas. Vasluienii vor putea plăti facturile și transmite indexul online

SC Aquavas SA Vaslui are în curs de implementare ...

Grădina Zoologică din Bârlad se pregătește de vizitatori. Animalele au fost răsfățatele stării de urgență

În toată perioada stării de urgență și alertă, personalul ...