Home » Social » După caniculă, urmează furtuni și vreme răcoroasă

După caniculă, urmează furtuni și vreme răcoroasă

de Marian MOCANU

După mai multe zile de caniculă, se anunță ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Județul Vaslui se află sub avertizare de cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Avertizarea este valabilă de azi, ora 12, până în prima parte a nopții de miercuri. În a doua parte a săptămânii, temperaturile prognozate vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă, de maxim 23 grade ziua, noaptea acestea coborând chiar și la plus 11 grade.

Începând din după-amiaza zilei de marți, 16 iunie și până în prima parte a nopții de miercuri spre joi, 17/18 iunie, în nordul, centrul și estul țării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină.

Aceste fenomene sunt anunțate în nu mai puțin de 25 de județe, inclusiv cele din Moldova. Cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

După ce în județul Vaslui, la acest sfârșit de săptămână, temperaturile zilnice au depășit 32 grade Celsius, acestea vor scădea accentuat. Astăzi, dimineața temperaturile nu vor depăși 20 – 22 grade Celsius, acestea urmând să crească până la maxim 27 în cursul după-amiezei. De mâine și până vineri, chiar dacă precipitațiile vor fi foarte puține cantitativ, se anunță temperaturi de maxim 22 – 23 grade Celsius.

Sfârșitul de săptămână va fi unul răcoros pentru această perioadă, cu temperaturi zilnice de sub 20 gr. Celsius și care vor scade chiar până la 11 grade noaptea. Vor mai fi posibile precipitații slabe în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

de Marian MOCANU După mai multe zile de caniculă, se anunță ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Județul Vaslui se află sub avertizare de cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Avertizarea este valabilă de azi, ora 12, până în prima parte a nopții de miercuri. În a doua parte a săptămânii, temperaturile prognozate vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă, de maxim 23 grade ziua, noaptea acestea coborând chiar și la plus 11 grade. Începând din după-amiaza zilei de marți, 16 iunie și până în prima parte a nopții de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: