Home » Invatamant » Cutremur și incendiu la Todirești

Cutremur și incendiu la Todirești

de Marian MOCANU

Pentru câteva ore, elevii și cadrele didactice din cadrul școlii „Gheorghe Cioată” Todirești au avut ocazia să se pregătească pentru dezastre, cum ar fi un cutremur de mare magnitudine urmat de un incendiu. Exercițiul a fost realizat de pompierii vasluieni în colaborare cu World Vision Romania, asociație implicată nu doar în prevenirea astfel de dezastre, dar și ajutorarea victimelor calamităților naturale.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, împreună cu Organizația World Vision România, Biroul Iași–Vaslui și Școala gimnazială „Gheorghe Cioată” Todirești au organizat și desfășurat un exercițiu de alarmare și evacuare în caz de cutremur, urmat de stingerea unui incendiu. În cadrul exercițiului au participat 12 cadre didactice și aproximativ 200 de elevi, alături de cadrele ISU, personalul World Vision și autoritățile publice locale, împreună cu serviciul voluntar pentru situații de urgență al comunei Todirești. La auzul sirenelor care anunțau producerea unui cutremur, copii, sub înfrumarea cadrelor didactice și a pompierilor militari, au exersat regulile specifice în cazul unei asemenea calamități, pentru ca ulterior, la anunțul că s-a produs un incendiu, aceștia să fie îndrumați pentru părăsirea în ordine a sălilor de curs.

În cadrul acestei simulări, participanții au urmărit respectarea pașiilor din materialele de informare preventivă cu titlul „10 pași de urmat în cadrul unui exercițiu la cutremur în unitățile de învățământ”, material editat și tipărit în urma colaborării dintre ISU Vaslui și World Vision România, biroul Vaslui. Acest ghid de comportare în caz de cutremur a fost distribuit cu titlu gratuit în mai multe unități școlare din județul Vaslui.

de Marian MOCANU Pentru câteva ore, elevii și cadrele didactice din cadrul școlii „Gheorghe Cioată” Todirești au avut ocazia să se pregătească pentru dezastre, cum ar fi un cutremur de mare magnitudine urmat de un incendiu. Exercițiul a fost realizat de pompierii vasluieni în colaborare cu World Vision Romania, asociație implicată nu doar în prevenirea astfel de dezastre, dar și ajutorarea victimelor calamităților naturale. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, împreună cu Organizația World Vision România, Biroul Iași–Vaslui și Școala gimnazială „Gheorghe Cioată” Todirești au organizat și desfășurat un exercițiu de alarmare și evacuare în caz de cutremur,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile