Home » Justitie » Reglare de conturi între interlopi

Reglare de conturi între interlopi

De Marian MOCANU

După scandalul de la „Nobili”, o singură victimă a făcut plângere la poliție, reclamând că a fost bătut de agentul de pază, nu de alți consumatori. Întrucât nicio altă victimă nu s-a adresat oamenilor legii, se pare că incidentul a fost mai degrabă o reglare de conturi între interlopi. Incidentul de la Nobili nu este unul izolat. În mai multe rânduri, localuri din municipiul Vaslui care au program de noapte au fost scena unor bătăi, în care clienții au fost agresați la comandă de indivizi presupuși a face parte din așa-zisul „clan al Sportivilor”. Singurele legături între aceste incidente a fost faptul că bătăușii și-au făcut apariția chemați chiar de bodyguarzii localurilor respective, agenții de pază fiind la rându-le implicați în bătăi. De fiecare dată, se pare că cei agresați ar fi instigat, prin comportament, la scandal, ori că ar fi fost vorba de unele polițe de plătit între diverse persoane din lumea interlopă a Vasluiului.

 În ultima perioadă, la diverse localuri care au program noaptea au avut loc scandaluri terminate cu bătăi, unele dintre victime suferind chiar vătămări corporale grave. Fie că a fost vorba de bătaia de la „Arsenal” din decurul lunii noiembrie a anului trecut, fie de cea de la „London Pub”, de la începutul acestui an, fie, cel mai recent caz, de la „Nobili”, din dimineața zilei de 5 iunie, de fiecare dată evenimentele au avut mai multe puncte comune: bătăușii, foști sau actuali sportivi, au acționat la chemarea agenților de pază a localurilor respective. Primele două evenimente, cel de la Arsenal, și cel de la London Pub mai au un punct comun, în persoana agentului de pază, Andrei Alistar.

În cel mai recent caz, de la Nobili, din dimineața zilei de 5 iunie, se pare că cei care au instigat ar fi fost chiar victimele, printre care se afla, se pare, și fiul unui cunoscut politician vasluian, care ulterior s-ar fi ales cu glezna fracturată în urma unei lovituri.

Conform unor martori oculari, mai mulți tineri petreceau în noaptea respectivă, deranjând alți consumatori, care, în repetate rânduri, le-au cerut să înceteze cu țipetele și gesturile de deplasate. La un moment dat, scandalul a degenerat, ajungându-se la o bătaie generală, care s-a petrecut pe trotuarul din fața localului.

Deși mai mulți tineri s-au ales cu vătămări corporale în urma corecției administrate de bătăușii sportivi, doar unul singur a depus plângere penală.

„Până acum, a fost făcută o singură plângere din partea unui tânăr care a reclamat că, în noaptea de 4/5 iunie, ar fost lovit de agentul de pază al clubului Nobili pe trotuarul din fața localului. Tânărul a depus la dosar o expertiză medicală din care rezultă că a suferit mai multe vătămări corporale urmare a unor lovituri, vătămări care necesită patru – cinci zile de îngrijiri medicale. Nicio altă persoană agresată, victimă în acest incident, nu a mai depus plângere.”, ne-a declarat Mihaela Straub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Din câte se pare, așa cum a fost cazul și în cazul celorlalte două bătăi, cea de la London Pub, și cea de la Arsenal, victimele poartă la rândul lor o parte de vină, datorită comportamentului lor. Poate acesta este și motivul pentru care, până la această oră, nici una dintre persoanele reclamate în cele două altercații nu a fost trimisă în judecată, dosarele nefiind încă finalizate.

În aceste condiții, se poate vorbi de un „Clan al Sportivilor” care terorizează clienții localurilor, sau este vorba mai mult de o reglare de conturi între șmecherii Vasluiului, prin intermediul unor bătăuși care acționează la comandă. Mai ales că, cel puțin până acum, nici un alt consumator obișnuit nu a acuzat faptul că, fără nici o vină, ar fi fost agresat în vreun bar din Vaslui.

De Marian MOCANU După scandalul de la „Nobili”, o singură victimă a făcut plângere la poliție, reclamând că a fost bătut de agentul de pază, nu de alți consumatori. Întrucât nicio altă victimă nu s-a adresat oamenilor legii, se pare că incidentul a fost mai degrabă o reglare de conturi între interlopi. Incidentul de la Nobili nu este unul izolat. În mai multe rânduri, localuri din municipiul Vaslui care au program de noapte au fost scena unor bătăi, în care clienții au fost agresați la comandă de indivizi presupuși a face parte din așa-zisul „clan al Sportivilor”. Singurele legături între…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: