Home » National » Duster Oroch, primul Duster pick-up, a fost lansat oficial

Duster Oroch, primul Duster pick-up, a fost lansat oficial

Renault lansează joi, la salonul auto de la Buenos Aires, Duster Oroch, prima variantă pick-up a automobilului low cost 4X4, destinată pieței sud-americane unde cererea pentru acest tip de vehicule este ridicată, relatează Reuters.

Duster Oroch prezintă toate trăsăturile unui „pick-up truck” american. Vehiculul are o gardă la sol ridicată și este dotat cu dublă cabină care permite îmbarcarea a cinci persoane, contrar variantelor anterioare ale modelelor pick-up ale Renault sau Dacia (4L, Express sau Logan).

Mai puțin impozant decât vehicululele în vogă în Statele Unite, Oroch are însă linii mai robuste decât concurența actuală, reprezentantă în Brazilia de două modele derivate din vehicule compacte, Saveiro, înrudit cu automobilul Golf al Volkswagen, și Strada, al grupului Fiat.

„America de Sud are nevoi specifice, ceea ce poate părea paradoxal în această perioadă de globalizare a mașinilor. Cu această mondializare, piețele sunt mai puțin etanșe și nu este imposibil ca pick-up-urile lansate pe o piață să devină standarde mondiale, așa cum s-a întâmplat cu vehiculele 4X4 și crossover”, a comentat Bertrand Rakoto, analist în domeniul auto la D3 Intelligence.

Pentru a ține sub control costurile, Oroch nu este un vehicul complet nou ci un derivat al Duster realizat de centrul de design al grupului francez din America Latină.

SUrsa: money.ro

Renault lansează joi, la salonul auto de la Buenos Aires, Duster Oroch, prima variantă pick-up a automobilului low cost 4X4, destinată pieței sud-americane unde cererea pentru acest tip de vehicule este ridicată, relatează Reuters. Duster Oroch prezintă toate trăsăturile unui „pick-up truck” american. Vehiculul are o gardă la sol ridicată și este dotat cu dublă cabină care permite îmbarcarea a cinci persoane, contrar variantelor anterioare ale modelelor pick-up ale Renault sau Dacia (4L, Express sau Logan). Mai puțin impozant decât vehicululele în vogă în Statele Unite, Oroch are însă linii mai robuste decât concurența actuală, reprezentantă în Brazilia de două…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile