Home » Justitie » Două rețele de contrabandiști de țigări, destructurate de DIICOT

Două rețele de contrabandiști de țigări, destructurate de DIICOT

de Marian MOCANU

Vineri dimineață, în mai multe județe, inclusiv Vaslui, au fost făcute percehziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu țigări. Nici lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliíe al Județului (IPJ) Vaslui și nici polițiștii de frontieră vasluieni nu au fost solicitați pentru acordarea de asistență tehnică sau logistică. Conform comunicatului DIICOT, au fost vizate două grupări care, în perioada mai 2014 – mai 2015, s-au ocupat cu introducerea, preluarea, depozitarea, transportul și valorificarea de țigări de contrabandă, prejudiciul estimat fiind de peste jumătate de milion de euro. Nu mai puțin de 35 de persoane au fost aduse la audieri la centrele DIICOT Suceava și Botoșani.

Vineri, sub coordonarea procurorilor DIICOT din cadrul biroului Suceava, au fost făcute un număr de 54 de percheziții domiciliare pe raza județelor Suceava, Olt, Brăila, Vaslui, Iași și Prahova, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în contrabandă cu țigarete.

„În cauză, exista suspiciunea rezonabilă că, în perioada mai 2014 – mai 2015, pe raza județelor Suceava, Botoșani, Dolj, Olt, Iași, Vaslui, Prahova și Brăila au acționat două grupuri infracționale organizate, specializate în contrabandă cu țigarete de proveniență extracomunitară, având sarcini prestabilite în ceea ce privește introducerea, preluarea, depozitarea, transportul și valorificarea acestora. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor și accizelor datorate bugetului de stat este în cuantum de peste 500.000 de euro”, se arată în comunicatul DIICOT.

În urma perchezițiilor, 35 persoane (din care 21 la Suceava și 14 persoane la Botoșani) au fost conduse la audieri, urmând ca, în urma audierilor, să se facă propuneri de reținere preventivă.

La percheziții, în afara procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, și a lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Suceava și IGPF, au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava, polițiști de frontieră din cadrul IGPF, precum și jandarmi.

Nici lucrătorii din cadrul IPJ Vaslui, și nici polițiștii de frontieră vasluieni nu au fost solicitați pentru acordarea de asistență tehnică sau logistică pentru percheziții la persoane care au avut loc pe raza județului Vaslui.

de Marian MOCANU Vineri dimineață, în mai multe județe, inclusiv Vaslui, au fost făcute percehziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu țigări. Nici lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliíe al Județului (IPJ) Vaslui și nici polițiștii de frontieră vasluieni nu au fost solicitați pentru acordarea de asistență tehnică sau logistică. Conform comunicatului DIICOT, au fost vizate două grupări care, în perioada mai 2014 - mai 2015, s-au ocupat cu introducerea, preluarea, depozitarea, transportul și valorificarea de țigări de contrabandă, prejudiciul estimat fiind de peste jumătate de milion de euro. Nu mai puțin de 35 de persoane au fost aduse la audieri la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: