Home » National » După discuții cu doi miniștri în Turcia, Ponta anunță TVA de 19%, mai devreme de 1 ianuarie

După discuții cu doi miniștri în Turcia, Ponta anunță TVA de 19%, mai devreme de 1 ianuarie

Premierul Ponta anunță că a fost vizitat de către miniștrii Sănătății, Nicolae Bănicoiu, și Finanțelor, Eugen Teodorovici, cu care a decis să susțină în Parlament scăderea cotei standard a TVA la 19%, nu la 20% cum a propus Guvernul inițial, reducere care să fie aplicată mai devreme de 1 ianuarie.

Ponta se află în Turcia, unde a fost operat la genunchi.

“În această după-amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu și Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat și pentru care ne batem în zilele următoare: 1) miercuri, deputații Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare – reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 ( nu 20%) – astfel închidem și simbolic dezastrul produs în 2010 / avem spațiu fiscal bugetar predictibil și asigurăm un important consens politic (PNL a anunțat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20) / am discutat și este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!”, a scris Ponta pe Facebook, duminică seara.

El se referă și la problema medicamentelor, arătând că din luna iulie va fi aplicată scăderea prețurilor cu 20%.

“2) de la 1 iulie intră în vigoare scăderea prețurilor la medicamente cu 20% – o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern”, își continuă Ponta mesajul.

El încheie spunând că precum de fiecare dată în ultimii 3 ani, “noi muncim pentru a îndrepta relele trecutului și a face mai bună viața românilor / ceilalți fac scandal și sunt iresponsabili!!!”.

Guvernul a anunțat, la începutul acestui an, prin propunerile legate de noul Cod Fiscal, că intenționează să diminueze cota standard de TVA la 20%, din ianuarie anul viitor, de la 24% în prezent.

Premierul Ponta a fost externat duminică din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchi în urma unei accidentări la un meci de baschet, el anunțând însă că își va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere președintelui Iohannis să îi încredințeze vicepremierului Oprea atribuțiile de prim-ministru în acest interval.

Opoziția a reacționat la acest anunț acuzându-l pe Ponta că încearcă astfel să se ascundă de Direcția Națională Anticorupție, care a cerut urmărirea sa penală pentru trei infracțiuni în dosarul lui Dan Șova, și solicitându-i să demisioneze.

Sursa: mediafax.ro

Premierul Ponta anunță că a fost vizitat de către miniștrii Sănătății, Nicolae Bănicoiu, și Finanțelor, Eugen Teodorovici, cu care a decis să susțină în Parlament scăderea cotei standard a TVA la 19%, nu la 20% cum a propus Guvernul inițial, reducere care să fie aplicată mai devreme de 1 ianuarie. Ponta se află în Turcia, unde a fost operat la genunchi. "În această după-amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu și Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat și pentru care ne batem în zilele următoare: 1) miercuri, deputații Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Brazilia nu mai anunță numărul total de cazuri și de decese provocate de coronavirus

Ministerul Sănătății din Brazilia a transmis că vor mai ...

Prognoza meteo, 7 iunie 2020. Vreme caldă, cu instabilitate atmosferică

Vremea va fi în continuare caldă, iar după orele ...

Târg de carte deschis în Piața Roșie din Moscova, cu ocazia Zilei limbii ruse

Moscova se trezește la viața! În ciuda numărului mare ...