Home » Invatamant » Primii absolvenți ai cursului de limbă italiană

Primii absolvenți ai cursului de limbă italiană

de Mihaela NICULESCU

Ideea organizării unui curs de limbă italiană pentru începători, în cadrul Bibliotecii „Stroe S. Belloescu” din Bârlad, a fost destul de inspirată. La sfârșitul săptămânii trecute, 50 din cei peste 130 de înscriși inițial, au absolvit acest curs. Restul a renunțat după câteva luni, unii fiind nevoiți să plece în străinătate, la muncă, sau la familiile lor.

„Am avut plăcerea de a-i premia într-un cadru festiv pe cei care au absolvit cursuri de limbă italiană, curs coordonat de prof. Andra Râpanu, voluntar în cadrul bibliotecii. Am oferit fiecăruia dintre absolvenți câte un certificat, simbolic, mai important fiind bagajul de cunoștințe cu care aceștia au rămas în urma cursului. Acest curs a venit în întâmpinarea nevoii de a învăța într-un timp scurt cât mai multe noțiuni de limbă italiană. Programul a fost unul flexibil, stabilit de comun acord cu cei interesați de curs.”, ne-a declarat Cristina Vizitiu, șefa Serviciului Biblioteci, din cadrul Primăriei Bârlad.

Vârstele cursanților au fost cuprinse între 17 și 55 de ani, elevi, dar și persoane din alte categorii sociale, pasionate de limba italiană, sau nevoite să învețe această limbă. Reprezentanții Bibliotecii vin cu o veste bună pentru cei care vor să-și perfecționeze cunoștințele de limbă italiană. Din toamnă, va fi organizat un curs de limbă italiană, de data aceasta, pentru cei avansați. Înscrierile se vor face în luna septembrie, iar cursul va fi predat de aceeași Andra Râpanu, absolventă a unui master de limba italiană, la Universitatea din Udine.

de Mihaela NICULESCU Ideea organizării unui curs de limbă italiană pentru începători, în cadrul Bibliotecii „Stroe S. Belloescu” din Bârlad, a fost destul de inspirată. La sfârșitul săptămânii trecute, 50 din cei peste 130 de înscriși inițial, au absolvit acest curs. Restul a renunțat după câteva luni, unii fiind nevoiți să plece în străinătate, la muncă, sau la familiile lor. „Am avut plăcerea de a-i premia într-un cadru festiv pe cei care au absolvit cursuri de limbă italiană, curs coordonat de prof. Andra Râpanu, voluntar în cadrul bibliotecii. Am oferit fiecăruia dintre absolvenți câte un certificat, simbolic, mai important fiind…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: