Home » Justitie » Răzbunare ca-n filme – Supărat că soția a vrut divorțul, i-a incendiat locuința!

Răzbunare ca-n filme – Supărat că soția a vrut divorțul, i-a incendiat locuința!

de Marian MOCANU

Supărat pe fosta soție, care dăduse divorț de el în timp ce era în închisoare, Gabriel Prodan, din Lunca Banului, a vrut să se răzbune. Nu a găsit modalitate mai bună decât să intre în locuința femeii, în lipsa acesteia, în miezul nopții și să-i dea foc la casă. Individul are un cazier impresionant, care include încă două infracțiuni de incendiere și o crimă: și-a omorât tatăl și a dat foc casei părintești, dar și depozitului de furaje al unui vecin. Pentru aceste trei fapte, a ispășit 14 ani de închisoare.

Gabriel Prodan, din Lunca Banului, este cunoscut ca un om iute la mânie, dar și ca un pușcăriaș cu state vechi. În urma unei certe cu tatăl său, a pus mâna pe un par, cu care l-a lovit până ce bătrânul a decedat. Condamnat la zece ani de închisoare, după ispășirea pedepsei nu a stat prea mult timp în libertate. După ce s-a certat, în decembrie 2011, cu fratele său pe tema moștenirii casei părintești, Gabriel Prodan a pus foc la construcția pe care o disputau. Nu i-a fost de ajuns, și a dorit să se răzbune și pe un vecin, care depusese mărturie la procesul în care a fost acuzat de patricid. Dup ce a dat foc la depozitul de furaje al vecinului, Prodan a încercat să fugă, fiind prins de polițiști pe un câmp din apropierea comunei de domiciliu. Gabriel Prodan a primit o nouă condamnare, de patru ani de închisoare cu executare pentru distrugere.

În această perioadă, soția sa a divorțat. La mai puțin de  o lună de la eliberarea din închisoare, „piromanul din Lunca Banului” a recidivat. Supărat pe fosta soție, Gabriel Prodan a pătruns fără drept în locuința acesteia în noaptea de joi spre vineri, a adunat mai multe obiecte de îmbrăcăminte și le-a dat foc. Incendiul s-a extins la o altă locuință, în care se afla un bărbat în vârstă de 47 ani și la o anexă, ambele aflate în aceeași curte. Din fericire, în urma incediului nu au rezultat victime omenești, ci doar pagube materiale: aproximativ 350 mp acoperiș din tablă pe asterială din lemn, trei dulapuri, un pat, două canapele, trei covoare, diverse obiecte de îmbrăcăminte, două uși din lemn, trei uși din PVC, două ferestre din PVC, un televizor, un calculator și o ladă frigorifică. Practic, înteaga locuință a fost degradată, inclusiv pereții placați cu gresie, mobilierul și alte electrocasnice dintr-un dormitor și o bucătărie.

Dup doar câteva ore de la producerea incendiului, polițiștii au identificat autorul, în persoana lui Gabriel Prodan, fostul soț al propietarei casei. Bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși, cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis sâmbătă, 20 iunie propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși și a emis pe numele lui Gabriel Prodan mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru

săvârșirea infracțiunilor de distrugere și violare de domiciliu.

de Marian MOCANU Supărat pe fosta soție, care dăduse divorț de el în timp ce era în închisoare, Gabriel Prodan, din Lunca Banului, a vrut să se răzbune. Nu a găsit modalitate mai bună decât să intre în locuința femeii, în lipsa acesteia, în miezul nopții și să-i dea foc la casă. Individul are un cazier impresionant, care include încă două infracțiuni de incendiere și o crimă: și-a omorât tatăl și a dat foc casei părintești, dar și depozitului de furaje al unui vecin. Pentru aceste trei fapte, a ispășit 14 ani de închisoare. Gabriel Prodan, din Lunca Banului, este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: