Home » Sanatate » Analize gratuite, la Sfântul Așteaptă!

Analize gratuite, la Sfântul Așteaptă!

de Mihaela NICULESCU

Laboratorul de analize al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a obținut, de aproape două luni, acreditarea RENAR. Cu toate acestea, pacienții din ambulatoriu încă nu pot beneficia de analize gratuite.

„Deocamdată, lucrăm la un dosar destul de stufos, cu care va trebui să ne prezentăm la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru a încheia contract cu aceasta. Contractarea va permite, pe viitor, efectuarea de analize gratuite pentru pacienții din ambulatoriu, în limita plafonului alocat”, ne-a declarat dr. Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean.

Chiar dacă va fi încheiat contract cu CJAS, problema finanțării va fi cea mai dificilă. O primă finanțare nu va fi posibilă până în toamnă, adică după o rectificare bugetară. Cu siguranță, în starea în care se află sistemul sanitar românesc, sumele alocate lunar de CJAS laboratorului Spitalului „Elena Beldiman” vor fi destul de mici. Mai mare a fost efortul făcut de spital pentru obținerea acreditării RENAR, în care mulți și-au pus mari speranțe.

de Mihaela NICULESCU Laboratorul de analize al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a obținut, de aproape două luni, acreditarea RENAR. Cu toate acestea, pacienții din ambulatoriu încă nu pot beneficia de analize gratuite. „Deocamdată, lucrăm la un dosar destul de stufos, cu care va trebui să ne prezentăm la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru a încheia contract cu aceasta. Contractarea va permite, pe viitor, efectuarea de analize gratuite pentru pacienții din ambulatoriu, în limita plafonului alocat”, ne-a declarat dr. Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean. Chiar dacă va fi încheiat contract cu CJAS, problema…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Aici DNA va trebui sa faca putina lumina.Pentru privat sunt bani pentru laboratorul ambulatorului nu.

%d blogeri au apreciat: