Home » Justitie » Contrabandist de ocazie, descoperit de polițiștii de frontieră

Contrabandist de ocazie, descoperit de polițiștii de frontieră

de Marian MOCANU

În autoturismul unui român au fost descoperite nu mai puțin de 100 de cartușe de țigări moldovenești „Vogue”, ascunse și nedeclarate. Contrabandistul de ocazie s-a ales, pe lângă confiscarea marfei de contrabandă, și cu o amendă de 15 ori mai mare decât valoarea acesteia, dar și cu indisponibilizarea vehiculului până la plata amenzii.

Sorin M., în vârstă de 39 de ani, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, pe sensul de intrare în țară pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei. Având ascunse în interiorul autovehiculului, sub bancheta din spate, în portbagaj și în bagajele personale 2.000 țigarete marca „Vogue”, cu timbru de acciză Republica Moldova, individul a căutat să înșele vigiliența lucrătorilor poliției de frontieră. Tocmai de aceea, a ales să treacă vama la ora 2.30 nopatea, sperând că vameșii vor fi mai obosiți sau mai îngăduitori. Din păcate pentru el, sesizând faptul că bărbatul are ceva de ascuns, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanei. În urma controlului au fost descoperite țigările de contrabandă. Pentru încercarea sa, Sorin M. s-a ales nu doar cu confiscarea țigărilor în valoare de doar 445 lei, dar și cu oa amendă contravențională de 15 ori mai mare, în sumă de 7.000 de lei. Până la plata amenzii, autoturismul a fost reținut drept garanție.

de Marian MOCANU În autoturismul unui român au fost descoperite nu mai puțin de 100 de cartușe de țigări moldovenești „Vogue”, ascunse și nedeclarate. Contrabandistul de ocazie s-a ales, pe lângă confiscarea marfei de contrabandă, și cu o amendă de 15 ori mai mare decât valoarea acesteia, dar și cu indisponibilizarea vehiculului până la plata amenzii. Sorin M., în vârstă de 39 de ani, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, pe sensul de intrare în țară pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei. Având ascunse în interiorul autovehiculului, sub bancheta din spate, în portbagaj și în bagajele personale…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: