Home » Social » „Biblioteca vie”, locul unde „cărțile” pot vorbi

„Biblioteca vie”, locul unde „cărțile” pot vorbi

de Roxana NĂSTASĂ

Penitenciarul Vaslui organizează vineri, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, începând cu ora 10, proiectul „Biblioteca vie”, activitate inedită unde cărțile sunt oamenii cu care cititorii inter-relaționează. Manifestarea este organizată la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor și se desfășoară la nivel național de către toate unitățile penitenciare, la aceeași dată.

Scopul aceste manifestări vizează combaterea stereotipurilor și prejudecăților despre mediul de detenție, personalul de penitenciar și persoanele internate, stimularea comunicării și diminuarea distanței sociale dintre sistemul penitenciar și comunitate, prin implicarea personalului și a persoanelor internate în activități legate de viața socială a comunității, în spații neconvenționale, precum și dezvoltarea capacității de auto-dezvăluire, în scopul facilitării inter-relaționării dintre publicul larg și reprezentanții sistemului penitenciar.

Biblioteca vie funcționează ca o bibliotecă obișnuită, la care oamenii vin, împrumută cărți și le returnează, cu precizarea că aceste presupuse cărți, sunt de fapt oameni cu care cititorii intră în contact. Așadar, dacă vrei să afli informații despre mediul penitenciar, despre oamenii care lucrează acolo sau despre persoanele condamnate, atunci împrumută o „carte”!

de Roxana NĂSTASĂ Penitenciarul Vaslui organizează vineri, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, începând cu ora 10, proiectul „Biblioteca vie”, activitate inedită unde cărțile sunt oamenii cu care cititorii inter-relaționează. Manifestarea este organizată la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor și se desfășoară la nivel național de către toate unitățile penitenciare, la aceeași dată. Scopul aceste manifestări vizează combaterea stereotipurilor și prejudecăților despre mediul de detenție, personalul de penitenciar și persoanele internate, stimularea comunicării și diminuarea distanței sociale dintre sistemul penitenciar și comunitate, prin implicarea personalului și a persoanelor internate în activități legate de viața socială a comunității, în spații…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Germania plătește cele mai multe alocații comunitare, pentru familiile din județul Vaslui

La data de 31 martie 2020, la Agenția Județeană ...

Colaps financiar. DGASPC Vaslui nu mai are bani pentru salarii pentru trimestrele III și IV din 2020

de Dănuț CIOBANU  Situația financiară de la Protecția Copilului ...

Vasluienii nu și-au încasat în luna martie drepturi sociale care se ridică la suma de 125.919 lei

În luna martie 2020, în conturile Agenției Județene de ...