Home » Justitie » Contrabandiști de țigări, reținuți de DIICOT

Contrabandiști de țigări, reținuți de DIICOT

de Marian MOCANU

O nouă grupare de contrabandiști și distribuitori de țigări de contrabandă a fost destructurată de procurorii DIICOT. Aceștia, împreună cu polițiști de frontieră au efectuat, la începutul săptămânii, mai multe percheziții, la un număr de nouă domicilii sau sedii de firmă a unor persoane bănuite că s-ar ocupa de introducerea în România și preluarea, depozitarea, transportul și valorificarea de țigări provenite din spațiul extracomunitar.

Nu mai puțin de 20 de persoane bănuite că ar face parte din această grupare de contrabandiști au fost conduse cu mandat la audieri. Dintre acestea, patru sunt cercetate sub acuzațiile de constituire de grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări, unul dintre ei fiind cercetat în libertate, sub control judiciar. Alte trei persoane – Angela Sânică, din Republica Moldova, considerată capul grupării, Ioan Constantinel și Florin Chiriac, din Huși, respectiv Miclești – au fost reținuți preventiv. Ieri, cei trei au fost prezentați în fața judecătorilor tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorii au aprobat doar arestarea Angelei Sânilă, capul rețelei.

Din câte se pare, pe parcursul anilor 2014 și 2015, aceștia au introdus în țară țigări prin Punctul de Trecere a Frontierei Albița. Ei au reușit să scape atâta timp de vigilența vameșilor pentru că aduceau cantități mici, care puteau fi disimulate în bagaje, în autoturisme, și chiar asupra lor.

Cei patru își făcuseră o adevărată rețea de desfacere a țigărilor de contrabandă în mai multe locații din județele Vaslui și Iași, unii din membrii grupării având rolul de a vinde țigările prin intermediul unor baruri sau magazine, mai ales din mediul rural.

de Marian MOCANU O nouă grupare de contrabandiști și distribuitori de țigări de contrabandă a fost destructurată de procurorii DIICOT. Aceștia, împreună cu polițiști de frontieră au efectuat, la începutul săptămânii, mai multe percheziții, la un număr de nouă domicilii sau sedii de firmă a unor persoane bănuite că s-ar ocupa de introducerea în România și preluarea, depozitarea, transportul și valorificarea de țigări provenite din spațiul extracomunitar. Nu mai puțin de 20 de persoane bănuite că ar face parte din această grupare de contrabandiști au fost conduse cu mandat la audieri. Dintre acestea, patru sunt cercetate sub acuzațiile de constituire…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: