Home » Justitie » Jefuită în timp ce-și făcea siesta

Jefuită în timp ce-și făcea siesta

de Mihaela NICULESCU

O bătrână din Bârlad a avut o surpriză de proporții. În timp ce făcea amiaza, un hoț i-a intrat în locuință și i-a luat telefonul mobil, 150 de lei și un ceas de mână. Femeia s-a trezit din somn taman în timp ce hoțul cotrobăia prin lucruri și a început să țipe. Ager, infractorul a sărit pe geamul locuinței, aflată la primul etaj al blocului și s-a făcut nevăzut.

 A fost prădată ziua în amiaza mare, în timp ce ațipise după prânz. Alexandrina Caradință, o femeie în vârstă care locuiește în blocul B1, de pe strada Vasile Pârvan, s-a speriat de moarte marți, în jurul orei 16, când, dezmeticită din somn, a văzut cum îi cotrobăia prin casă un hoț.

„Pe moment știu că am țipat și hoțul a sărit cât ai clipi pe geam, pe unde și intrase în casă. Nu m-am gândit că, la etajul I, unde locuiesc, voi putea fi călcată de hoți, care să intre pe geam. N-am fost toată ziua om. Am constatat imediat că-mi lipseau telefonul mobil și 150 de lei, care erau într-un portofel, în geantă, pe patul în care dormeam. A doua zi m-a apucat tremuratul când am văzut că nici ceasul de mână nu mai era la locul lui. Mi l-a furat și pe acesta și era un ceas destul de scump. Am făcut plângere la poliție și am înțeles că o echipă va veni la fața locului”, ne-a declarat Alexandrina Caradință, victima jafului.

Aceasta a mai spus că hoțul avea în jur de 16-17 ani, purta pantaloni trei sferturi și este sigură că a mai vrut să o „viziteze” și cu o zi înainte. A auzit ceva zgomot la geam, dar până a ajuns numai era nimeni. Femeia a făcut legătura după ce a aflat că în urmă cu câteva zile, altă vecină de bloc a pățit la fel. Hoțul intrase în casă, pe geam, tot la etajul I.

Fără îndoială, hoțul cunoștea zona și vecinii, așa că, un indiciu ar fi că locuise în fostul ghetou, de unde a fost mutat la căsuțe.

Intrarea în apartament a fost înlesnită de țeava de gaz din spatele blocului, unde sunt geamurile apartamentului.

„Astfel de furturi prin efracție sunt destul de des întâlnite pe timpul verii, când este foarte cald și oamenii lasă geamurile deschise. S-au înregistrat furturi și de la etajul al II-lea. De regulă, hoții profită de vegetația bogată, de țevile de gaz sau de aparatele de aer condiționat, care le permit o mai bună escaladare. Este bine ca populația să-și ia măsuri de precauție pe perioada verii”, ne-a declarat comisarul șef Marinel Gâlcă, șeful adjunct al Poliției Municipiului Bârlad.

Din păcate, în foarte multe cazuri, autorii furturilor fiind minori, nu răspund penal. Dacă au 14 ani, cel mult părinții lor plătesc o amendă contravențională. Dacă au între 14 și 18 ani, cum este, se pare, cazul hoțului care a intrat ziua în amiaza mare în apartamentul Alexandrinei Caradință, răspund penal, dar execută doar jumătate din pedeapsă.

În cazul furtului calificat, prin efracție, privarea de libertate este cuprinsă între 1 și 5 ani. Astfel, cel mai mult, tupeistul hoț va sta după gratii cel mult doi ani și jumătate.

de Mihaela NICULESCU O bătrână din Bârlad a avut o surpriză de proporții. În timp ce făcea amiaza, un hoț i-a intrat în locuință și i-a luat telefonul mobil, 150 de lei și un ceas de mână. Femeia s-a trezit din somn taman în timp ce hoțul cotrobăia prin lucruri și a început să țipe. Ager, infractorul a sărit pe geamul locuinței, aflată la primul etaj al blocului și s-a făcut nevăzut.  A fost prădată ziua în amiaza mare, în timp ce ațipise după prânz. Alexandrina Caradință, o femeie în vârstă care locuiește în blocul B1, de pe strada Vasile…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: