Home » Invatamant » Evaluare Națională: proba la matematică, un fleac!

Evaluare Națională: proba la matematică, un fleac!

de Roxana NĂSTASĂ

Ieri, aproximativ 4.900 de elevi de clasa a VIII-a din județ au susținut proba de foc la Evaluarea Națională, cea la Matematică. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, evenimente neplăcute nu s-au înregistrat, în afara faptului că dimineață a fost întrerupt curentul electric în câteva școli, dar problema s-a remediat.

În mod surpirnzător, adolescenții au ieșit optimiști din sălile de examen spunând că subiectele au fost mult mai ușoare decât se așteptau. Profesorii, de asemenea, sunt de părere că varianta de subiecte extrasă a fost una acceptabilă, la care un elev mediu ar putea obține cu ușurință chiar și o notă de 8.

„Am făcut pregătire la mate, că mă așteptam să nu iau. Subiectele de azi au fost însă o supriză plăcută. Cred că voi lua notă mai mare ca la română”, a declarat Ana de la Școala „Alexandra Nechita” Vaslui.

„A fost mai ușor decât mă așteptam, mai ales la partea de algebră. Chiar sunt optimistă”, a spus Alexandra, de la Școala „Vasile Alecsandri” din Vaslui.

Doru Balan, inspector de matematică la ISJ Vaslui ne-a declarat, la rândul său, că subiectele au fost acceptabile.

„Din punctul meu de vedere, varianta extrasă a fost una bună, acceptabilă, la care un elev mediu poate obține chiar nota 8. Nu a au fost subiecte dificile. Au fost câțiva itemi care au putut crea dificultăți, dar nu că ar fi fost greu de rezolvat, ci mai mult din neatenție. De exemplu, la un punct li se cerea elevilor să afle suma cheltuită într-o zi, iar mai mulți au calculat suma finală, asta pentru că nu au citit atent. Itemii care ar fi putut crea dificultăți au fost la subiectul al III-lea, punctul 1 a și b și punctul 2 c”, a spus Doru Balan.

La algebră elevii au avut de făcut câteva calcule, de rezolvat o functie și o expresie matematică. La partea de geometrie au avut de rezolvat două probleme, una cu un dreptunghi și una cu piramidă, cea din urmă fiind mai dificlă. Primele rezultate vor fi afișate vineri până la ora 16, moment în care elevii vor putea vedea dacă rămân la fel de optimiști ca la ieșirea din săli. Contestațiile se depun în aceeași zi, iar rezultatele finale se vor afișa pe 30 iunie.

Evaluarea are o pondere de 75 % din media de admitere la liceu, 25 % revenind mediei din anii V-VIII.

de Roxana NĂSTASĂ Ieri, aproximativ 4.900 de elevi de clasa a VIII-a din județ au susținut proba de foc la Evaluarea Națională, cea la Matematică. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, evenimente neplăcute nu s-au înregistrat, în afara faptului că dimineață a fost întrerupt curentul electric în câteva școli, dar problema s-a remediat. În mod surpirnzător, adolescenții au ieșit optimiști din sălile de examen spunând că subiectele au fost mult mai ușoare decât se așteptau. Profesorii, de asemenea, sunt de părere că varianta de subiecte extrasă a fost una acceptabilă, la care un elev mediu ar putea obține cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: