Home » Politic » Consilierii liberali vasluieni, pasibili de sancțiuni

Consilierii liberali vasluieni, pasibili de sancțiuni

de Marian MOCANU

Consilierii PSD au cerut sancționarea colegilor liberali din cadrul Consiliului Local Vaslui, pentru că aceștia au părăsit lucrările ședinței extraordinare de săptămâna trecută. Liberalii au plecat din ședință nemulțumiți că pe ordinea de zi se afla un proiect privind angajarea unui avocat care să reprezinte primăria în procesul intentat de fostul lor coleg Andrei Abutoaie, a dat instituția în judecată considerând că a fost scos ilegal din Consiliul Local. Dacă vor fi aplicate astfel de sancțiuni, ar fi o premieră, în contextul că, chiar în județul Vaslui, au fost destule cazuri în care consilierii locali ai opoziției, supărați că propunerilor sau voturile lor nu sunt luate în seamă , au părăsit lucrările, fără a fi aplicată vreo sancțiune.

Andrei Abutoaie

Andrei Abutoaie

Consilierul local Andrei Alexandru Abutoaiei a părăsit PNL, înscriindu-se la PLR după termenul final prevăzut de ordonanța 55/2014, legea care a permis traseismul politic. Teoretic, Abutoaiei ar fi trebuit înlocuit cu un altă persoană de pe listele PNL, însă consilierii PSD s-au opus cu îndârjire acestui lucru. În consecință, Filiala teritorială PNL Vaslui a acționat în instanță pentru invalidarea lui Andrei Alexandru Abutoaiei din calitatea de consilier local, pârâți fiind Consiliul Local Vaslui, Primăria Vaslui, incluisv primarul Vasile Pavăl și secretarul municipiului Vaslui, Eduard Lăcătușu. Dosarul este pe rolul Tribunalului vaslui, având termen de judecată zilele acestea.

Săptămâna trecută, în cadrul unei ședințe convocate de îndată, consilierii locali au fost chemați să voteze desemnarea unui reprezentant juridic al primăriei Vaslui care să reprezinte în instanță interesele instituției în legătură cu acest proces. Consilierii liberali, poate pe bună dreptate, și-au arătat nemulțumirea că au fost chemați să voteze un lucru împotriva propriilor interese. În semn de protest, dar și din dorința de a bloca orice hotărâre în acest sens, au părăsit ședința de CL, împreună cu președintele de ședință, Leonard Negruți, înainte ca adunarea să fie declarată terminată. După plecarea lor, consilierii PSD au propus sancționarea celor care au părăsit ședința pentru comportament inadecvat.

La începutul ședinței ordinare de ieri, puși să aprobe procesul verbal al ședinței anterioare, liberalii și-au arătat nemulțumirea de faptul că au fost anunțați despre propunerea de sancționare în ultima clipă, cu atât mai mult cu cât procesul verbal al ședinței din 18 iunie nici măcar nu a fost publicat pe site-ul primăriei.

Sorin Radu

Sorin Radu

Consilierii liberali, prin vocea șefului de grup, Sorin Radu, au cerut lămuriri și cu privire la posibilele sancțiuni care li se pot aplica.

Secretarul primăriei a dat citire actului normativ, legea 215/2001, precizând că sancțiunile pot merge de la mustrarea sau atenționarea consilierului local care încalcă normele de conduită și până la sancțiuni pecuniare.

Degeaba consilierii liberali au arătat că, prin plecarea președintelui de ședință, aceasta nu mai putea fi închisă oficial, sau că părăsirea lucrărilor reprezintă un lucru normal, drept protest cu privire la unele proiecte pe care majoritatea dorește să le treacă cu orice chip. Procesul verbal al ședinței din data de 18 iunie a fost aprobat cu votul majorității, cei 12 consilieri PSD votând în acest sens.

De altfel, cu aceeași majoritate, la ședința trecută, a fost votat și proiectul de hotărâre desemnarea unui reprezentant juridic al primăriei Vaslui care să reprezinte în instanță interesele instituției în legătură cu acest procesul intentat de filiala locală PNL. Deci, practic, pesediștii au votat o hotărâre cu efecte asupra colegilor lor, consilierii din opoziție!

de Marian MOCANU Consilierii PSD au cerut sancționarea colegilor liberali din cadrul Consiliului Local Vaslui, pentru că aceștia au părăsit lucrările ședinței extraordinare de săptămâna trecută. Liberalii au plecat din ședință nemulțumiți că pe ordinea de zi se afla un proiect privind angajarea unui avocat care să reprezinte primăria în procesul intentat de fostul lor coleg Andrei Abutoaie, a dat instituția în judecată considerând că a fost scos ilegal din Consiliul Local. Dacă vor fi aplicate astfel de sancțiuni, ar fi o premieră, în contextul că, chiar în județul Vaslui, au fost destule cazuri în care consilierii locali ai opoziției,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: