Home » Social » O vară întreagă, în compania poveștilor

O vară întreagă, în compania poveștilor

de Mihaela NICULESCU

Ieri dimineață, a avut loc deschiderea celei de-a IV-a ediții a proiectului „Vino la ora poveștilor!” Proiectul, inițiat de Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad, se va derula în perioada 25 iunie – 27 august și își propune ca obiective dezvoltarea vocabularului și a imaginației copiilor, prin intermediul poveștilor.

„Proiectul «Vino la ora poveștilor», ediția 2015, s-a deschis astăzi în parcul din spatele sediului secției «Împrumuturi copii» din cadrul Bibliotecii, cu lectura povestirii Hansel și Gretel a fraților Grimm. De regulă, bibliotecarii fac lectura poveștilor, iar din când în când vine în fața copiilor un oaspete surpriză. Astăzi, oaspetele a fost Teodora Spânu, secretarul literar al Teatrului «Victor Ion Popa». Proiectul își propune o plimbare a copiilor pe tărâmul poveștilor și o prezentare a colecțiilor de basme și povești. Pe lângă această activitate, micuții vor putea socializa în cadrul unor activități interactive”, ne-a declarat Cristina Vizitiu, șefa Serviciului Biblioteci.

Copiii vor putea veni la „Ora poveștilor” în fiecare zi, în intervalul orar 10-11 și vor putea participa copii de la toate grădinițele și școlile din oraș. Pe lângă ascultarea poveștilor, copiii vor colora, vor fi antrenați în jocuri interactive. La finalul proiectului, se vor oferi diplome și premii în jucării, iar după fiecare „Oră a poveștilor” vor primi dulciuri.

Astfel de proiecte sunt binevenite pentru copiii care, din diverse motive, nu cunosc încă eroii celebri din poveștile clasice sau basmele românești, și nici nu au posibilitatea ca, acasă, părinții să le spună povești sau să le cumpere cărți de colorat sau jocuri interactive.

de Mihaela NICULESCU Ieri dimineață, a avut loc deschiderea celei de-a IV-a ediții a proiectului „Vino la ora poveștilor!” Proiectul, inițiat de Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad, se va derula în perioada 25 iunie – 27 august și își propune ca obiective dezvoltarea vocabularului și a imaginației copiilor, prin intermediul poveștilor. „Proiectul «Vino la ora poveștilor», ediția 2015, s-a deschis astăzi în parcul din spatele sediului secției «Împrumuturi copii» din cadrul Bibliotecii, cu lectura povestirii Hansel și Gretel a fraților Grimm. De regulă, bibliotecarii fac lectura poveștilor, iar din când în când vine în fața copiilor un oaspete surpriză.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile