Home » Sanatate » Ochelarii de soare pot face și rău!

Ochelarii de soare pot face și rău!

de Mihaela NICULESCU

A venit vara, iar razele soarelui ne pot face bine, dar, uneori, ne pot crea probleme de sănătate. Unul dintre organele care are de suferit, dacă nu este protejat, este ochiul.

Recomandarea medicilor ca și a optometriștilor este ca ochelarii să fie procurați de la unitățile de optică medicală și din acele farmacii care comercializează ochelari cu protecție la razele UV.

„Eu recomand bârlădenilor să vină în magazinele de optică medicală pentru a-și cumpăra ochelari de soare. Doar aici se eliberează certificate de garanție pentru produsele vândute, ceea ce dă încredere clienților, care au posibilitatea de a schimba produsul în cazul în care se strică în perioada de garanție. Nu toate farmaciile comercializează ochelari de soare cu protecție reală, de aceea am și făcut recomandarea.”, ne-a declarat un optometrist din Bârlad.

De multe ori, bârlădenii vin în unitățile de optică medicală după ce au constatat că ochelarii de soare luați de la tarabe sau diferite magazine le-au creat probleme cu vederea.

„Unii din cei care vin să reclame calitatea ochelarilor ieftini, cumpărați de pe unde apucă, au constatat că atunci când îi poartă, au senzația că ar călca în gropi. Alții, însă, au probleme serioase cu vederea și ar trebui să poarte ochelari cu dioptrii. Nu toți bârlădenii doresc să poarte ochelari cu lentile heliomate cu dioptrii. Și pentru aceștia există variante, adică lentile care nu se închid la lumină, dar care au o protecție ridicată împotriva ultravioletelor”, a mai spus optometristul.

În ultima perioadă, tot mai mulți bârlădeni conștientizează importanța procurării ochelarilor de soare, fie din farmacii, fie din unitățile de optică medicală. În ciuda faptului că sunt mai scumpi, știu că sănătatea trebuie să fie pe primul plan. Și în ceea ce privește alegerea ramelor, s-au făcut progrese. Cei interesați de ochelarii de soare cu protecție, trebuie să știe să-și aleagă și ramele potrivite.

„Este clar că oamenii sunt tot mai informați asupra modelelor de ramă, dar și-au cultivat și simțul estetic. Există reviste, programe TV, lumea circulă în Occident și vede. Uneori îi ajutăm și noi să-și aleagă rama potrivită, dar, în cele mai multe cazuri, știu cu ce le stă bine.”, a mai precizat reprezentantul unei unități de optică medicală din Bârlad.

În continuare, la modă sunt ramele cu lentile mari, supradimensionați, dar revin în vogă cei cu lentile mici, rotunde, de tip Harry Potter. La urma urmei, se poartă ceea ce îți stă bine, iar ramele de ochelari nu fac excepție. Important este să ținem nu doar la formă, ci și la calitate. Prețul, în cazul ochelarilor, este oglinda calității și durabilității.

de Mihaela NICULESCU A venit vara, iar razele soarelui ne pot face bine, dar, uneori, ne pot crea probleme de sănătate. Unul dintre organele care are de suferit, dacă nu este protejat, este ochiul. Recomandarea medicilor ca și a optometriștilor este ca ochelarii să fie procurați de la unitățile de optică medicală și din acele farmacii care comercializează ochelari cu protecție la razele UV. „Eu recomand bârlădenilor să vină în magazinele de optică medicală pentru a-și cumpăra ochelari de soare. Doar aici se eliberează certificate de garanție pentru produsele vândute, ceea ce dă încredere clienților, care au posibilitatea de a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: