Home » Social » Ziua drapelului, sărbătorită la Vaslui

Ziua drapelului, sărbătorită la Vaslui

de Marian MOCANU

Ziua Drapelului Național a fost marcată ieri și la Vaslui, la fel cum s-a întâmplat în cele mai importante localități ale țării.

Ceremonia publică de înălțare a drapelului național, organizată de autoritățile publice locale, a avut loc în această dimineață, în ciuda ploii, de altfel multașteptate, care s-a abătut asupra municipiului Vaslui.

La ceremonie au participat Andrei Puică, prefectul județului, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, șefi ai principalelor servicii deconcentrate, conducerea Consiliului Județean fiind reprezentată doar prin intermediul administratorului județului, Valeriu Caragață. Și parlamentarii vasluieni au avut un reprezentant, în persoana deputatului Irinel Stativă, care însă, așa cum ne-am obișnuit, nu a trasmis nici un mesaj din partea instituției pe care o reprezintă. În schimb, nu a fost nici un reprezentant al partidelor politice, semn că, nefiind vorba de o baie de mulțime, Ziua Drapelului nu merită prea mare atenție, așa cum au lipsit de la ceremonie simplii cetățeni, mai ocupați să se adăpostească de ploaie decât să onoreze steagul țării. Dealtfel nici în timpul intonării imnului de stat, cu ocazia ridicării pe catarg a drapelului, trecătorii nu au dat dovadă de un minim respect, prin oprirea din drumul lor!

Discursurile oficialităților au fost scurte și la obiect, obișnuita rememorare a importanței acestei zile și la fel de obișnuitele urări către concetățeni, singurul care a ieșit din nota obișnuită fiind prefectul Andrei Puică, care și-a exprimat speranța ca ploaia să continue și după finalul ceremoniei! După o foarte scurtă binecuvântare dată de Adrian Chirvasă, protopopul Vasluiului, a urmat parada militară, efectuată de un detașament format de jandarmi, pompieri și polițiști locali.

de Marian MOCANU Ziua Drapelului Național a fost marcată ieri și la Vaslui, la fel cum s-a întâmplat în cele mai importante localități ale țării. Ceremonia publică de înălțare a drapelului național, organizată de autoritățile publice locale, a avut loc în această dimineață, în ciuda ploii, de altfel multașteptate, care s-a abătut asupra municipiului Vaslui. La ceremonie au participat Andrei Puică, prefectul județului, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, șefi ai principalelor servicii deconcentrate, conducerea Consiliului Județean fiind reprezentată doar prin intermediul administratorului județului, Valeriu Caragață. Și parlamentarii vasluieni au avut un reprezentant, în persoana deputatului Irinel Stativă, care însă, așa…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: