Home » Social » Au ajuns la spital după ce au căzut din copaci

Au ajuns la spital după ce au căzut din copaci

de Marian MOCANU

Acest sfârșit de săptămână a fost unul tragic pentru un tânăr de 25 de ani, din Rafaila și o femeie de 62 de ani, din Oltenești. Cei doi au suferit leziuni grave după ce au căzut de mare înălțime dintr-un tei, respectiv un cireș.

În luna lui cireșar sunt inerente rănirile datorate căderii din copacii încărcați de roade. Fie că este vorba de cireșe sau vișine, ori chiar  floare de tei sau nuci pentru dulceață, vasluienii de toate vârstele practică un sport de masă, cățărarea în copaci. De multe ori, din neatenție, sau în graba de a cuilege cât mai multe bunătăți, culegătorii de ocazie ajung la spital cu diverse traumatisme.

Sâmbătă, 26 iunie, doi vasluieni au fost transportați de urgență la spitale de specialitate din Iași după ce au suferit leziuni grave datorită căderii de la înălțime din arbori.

Un tânăr din comuna Rafaila, în vârstă de 25 de ani, este în stare foarte gravă după ce, dorind să culeagă flori de tei pentru a mai face un ban prin vânzarea acesteia, a căzut de la o înălțime de patru metri. Spre norocul său, bărbatul era plecat la cules de floare de tei  într-o pădure de la marginea satului, împreună cu mai mulți localnici care au dat imediat alarma. Din cauza căderii, a suferit mai multe traumatisme incluisv craniene, și și-a pierdut cunoștiința. Datorită drumului accidentat, echipajul SMURD a ajuns la fața locului destul de greu și doar cu ajutorul unui utilaj pus la dispoziție de primăria Rafaila. După ce a fost stabilizat, tânărul a fost transportat pe stadiuâomul din sat, de unde a fost preluat de un elicopter SMURD și dus de urgență la un spital de specialitate din Iași. Starea pacientului este foarte gravă, el fiind în continuare în comă.

În aceeași zi, o femeie din comuna Oltenești a ajuns și ea la spital, după ce a suferit mai multe traumatisme la nivelul capului și a toracelui, tot din cauza căderii de la înălțime. Femeia în vârstă de 62 de ani a vrut să culeagă niște cireșe, însă crengile copacului s-au rupt sub greutatea ei, căzând de la o înălțime de peste doi metri. Transportată de urgență la Spitalul „Dimitire Castroian” din Huși, femeia a fost diagnosticată cu fractură craniană și traumatism toraco – abdominal. Dat fiind starea sa gravă, medicii hușeni au decis transportarea de urgență a pacientei la un spital de specialitate din iași, unde a fost operată.

de Marian MOCANU Acest sfârșit de săptămână a fost unul tragic pentru un tânăr de 25 de ani, din Rafaila și o femeie de 62 de ani, din Oltenești. Cei doi au suferit leziuni grave după ce au căzut de mare înălțime dintr-un tei, respectiv un cireș. În luna lui cireșar sunt inerente rănirile datorate căderii din copacii încărcați de roade. Fie că este vorba de cireșe sau vișine, ori chiar  floare de tei sau nuci pentru dulceață, vasluienii de toate vârstele practică un sport de masă, cățărarea în copaci. De multe ori, din neatenție, sau în graba de a cuilege…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile