Home » Social » Volum-document, lansat la Academia Bârlădeană

Volum-document, lansat la Academia Bârlădeană

de Mihaela NICULESCU

Vineri, 26 iunie, Academia Bârlădeană a organizat o nouă reuniune culturală care a cuprins prezentarea celui mai recent număr al revistei „Academia Bârlădeană”, dar și lansarea unui volum – document. „Târgul Bârladului – Geneza și hotarul” este un volum la care autorul, profesorul Gheorghe Gherghe, a lucrat foarte mulți ani.

„Dacă nu ai rădăcini, nu ești nimic. Un popor care nu-și cunoaște originea este un popor nefericit. O comunitate care nu-și știe obârșia este tristă. Din punctul meu de vedere, cred că ar fi bine ca istoria localității în care trăiești să devină o disciplină opțională în școli, în cazul nostru, istoria târgului Bârlad.”, a declarat autorul Gheorghe Gherghe.
Lansarea noii apariții editoriale a fost făcută de profesorul Dan Ravaru, etnolog la Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJPCCT) Vaslui și prof. dr. Laurențiu Chiriac, de la Muzeul Județean Vaslui.
„Volumul profesorului Gherghe reprezintă o apariție inedită, din punctul de vedere al ipotezelor de lucru istoriografice avansate de autor, în sensul că volumul dezbate enigmele interioare ale genezei și evoluției târgului medieval al Bârladului.”, a precizat Laurențiu Chiriac.
O prezentare a Bârladului din acea perioadă, din perspectivă istorică, a fost făcută de profesorul Adrian Solomon, prezent la eveniment. În partea a doua a reuniunii Academiei Bârlădene, Elena Popoiu, vicepreședinta societății, a trecut în revistă principalele materiale incluse în ultimul număr al revistei „Academia Bârlădeană”, 2 (59), al doilea număr dedicat împlinirii, în acest an, a unui secol de la înființarea societății culturale bârlădene.

 

de Mihaela NICULESCU Vineri, 26 iunie, Academia Bârlădeană a organizat o nouă reuniune culturală care a cuprins prezentarea celui mai recent număr al revistei „Academia Bârlădeană”, dar și lansarea unui volum – document. „Târgul Bârladului – Geneza și hotarul” este un volum la care autorul, profesorul Gheorghe Gherghe, a lucrat foarte mulți ani. „Dacă nu ai rădăcini, nu ești nimic. Un popor care nu-și cunoaște originea este un popor nefericit. O comunitate care nu-și știe obârșia este tristă. Din punctul meu de vedere, cred că ar fi bine ca istoria localității în care trăiești să devină o disciplină opțională în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: