Home » Administratie » Locuitorii ghetoulului din cartierul Munteni, deranjați de mirosuri neplăcute

Locuitorii ghetoulului din cartierul Munteni, deranjați de mirosuri neplăcute

de Simona MIHĂILĂ

Familiile de rromi care, până nu demult, au trăit fără probleme într-un bloc lipsit de grupuri sanitare, nu suportă acum să vadă vacile care merg zilnic la păscut.

tigani_casuteUn scandal de proporții s-a iscat ieri la căsuțele de pe strada Grigore Ignat, din cartierul bârlădean Munteni, acolo unde, acum cinci ani, au fost mutați locatarii blocului G1, celebrul ghetou al Bârladului.
Chiriașii căsuțelor, cei care nu voiau să se mute din ghetoul unde nu mai aveau canalizare menajeră și unde își făceau nevoile peste tot, sunt extrem de supărați că municipalitatea locală îi lezează în dreptul lor de a respira aer curat.
Ei au anunțat că nu mai acceptă ca traseul vacilor către pășune să mai treacă prin fața căsuțelor lor, din cauză că animalele își fac nevoile pe unde apucă și miroase urât.
Este vorba de bovinele ce aparțin câtorva locuitori din cartierul Munteni și care, de ani de zile, sunt duse la păscut pe câmpul din partea de est a orașului, peste calea ferată.
Conflictul dintre crescătorii de animale și locuitorii ghetoului datează de mai multă vreme. Traseul vacilor către pășune includea zona căsuțelor încă dinainte ca acestea să fie construite. După ce familiile de rromi le-au interzis proprietarilor de vaci să mai treacă prin fața caselor lor, aceștia din urmă au mers în audiență la Primăria Bârlad pentru a rezolva problema.
vaci-traseu-pasune-ghetou„S-au luat în calcul toate variantele și s-a ajuns la concluzia că pe aici este singurul drum public spre pășune. Alte trasee nu intră în discuție întrucât includ proprietăți private”, a precizat Olga Ungureanu, șeful Serviciului de gospodărie comunală din cadrul Primăriai Bârlad.
Pentru ca animalele să nu se mai apropie de ferestrele chiriașilor de la căsuțe, edilii au amenajat un culoar lat de doi metri, mărginit cu plasă de sârmă, pe unde vacile trec, una câte una, spre câmpie.
„Nu ne convine nici așa. Miroase urât, vrem condiții civilizate”, spun foștii locatari ai ghetoului de pe strada Vasile Pârvan.
„Ne pare foarte rău, dar este un drum public. Ei sunt chiriași ai căsuțelor, nu au dreptul să decidă în privința drumurilor publice. Crescătorii de animale au și ei drepturi. Nu se întâmplă nimic jumătate de oră dimineața și jumătate de oră seara, cât trec vacile spre pășune”, a adăugat Olga Ungureanu.

de Simona MIHĂILĂ Familiile de rromi care, până nu demult, au trăit fără probleme într-un bloc lipsit de grupuri sanitare, nu suportă acum să vadă vacile care merg zilnic la păscut. Un scandal de proporții s-a iscat ieri la căsuțele de pe strada Grigore Ignat, din cartierul bârlădean Munteni, acolo unde, acum cinci ani, au fost mutați locatarii blocului G1, celebrul ghetou al Bârladului. Chiriașii căsuțelor, cei care nu voiau să se mute din ghetoul unde nu mai aveau canalizare menajeră și unde își făceau nevoile peste tot, sunt extrem de supărați că municipalitatea locală îi lezează în dreptul lor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

3 comments

  1. TIganii nu sunt oameni ei sunt animale salbatice ! TREBUIESC trate ca atare si vanate ! da animalele salbatice! da TREBUIESC vanate !

  2. vacile miros frumos fata de lepadaturile astea de tigani…

  3. Tiganii vor drepturi, dar obligatii au? Impuscati trebuie

%d blogeri au apreciat: