Home » Justitie » Moldovenii, furnizori de acte false

Moldovenii, furnizori de acte false

de Marian MOCANU

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița, împreună cu inspectorii vamali au descoperit, în bagajele personale ale unui conducător auto, împachetate în hârtie de ziar lipită cu bandă adezivă, cinci pașapoarte, cinci permise de conducere și cinci cărți de identitate.

În ultima vreme, se întețesc cazurile în care, la punctele de trecere a frontierei diverși conducători auto prezintă acte falsificate, în general fiind vorba de asigurări, permise de conducere sau certificate de înmatriculare.

La sfârșitul săptămânii trecute, echipa de control de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița a descoperit însă pașapoarte, cărți de identitate și permise de conducere falsificate, care urmau să ajungă în Italia, porbabil la cetățeni moldoveni care ajunseseră clandestin în spațiul Uniunii Europene. Pachetul, conținând cinci pașapoarte, cinci permise de conducere și cinci cărți de identitate, împachetate în hârtie de ziar lipită cu bandă adezivă, a fost descoperit în bagajele personale ale unui șofer de microbuz ce efectua curse pe relația Republica Moldova – Italia. Șoferul a declarat că a fost contactat telefonic de un cetățean moldovean, domiciliat în Italia, care l-a rugat să îi aducă documentele în cauză, urmând ca la predarea acestora să primească cinci euro pentru fiecare document.

La verificările suplimentare făcute de polițiștii de frontieră, s-au constatat că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, acestea fiind false sau falsificate. Șoferul microbzului a declarat că nu știa că documentele erau falsificate, el trebuind doar să le transporte în Italia.

În cauză, cercetările continuă, documentele fiind ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea efectuării unor expertize.

de Marian MOCANU Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița, împreună cu inspectorii vamali au descoperit, în bagajele personale ale unui conducător auto, împachetate în hârtie de ziar lipită cu bandă adezivă, cinci pașapoarte, cinci permise de conducere și cinci cărți de identitate. În ultima vreme, se întețesc cazurile în care, la punctele de trecere a frontierei diverși conducători auto prezintă acte falsificate, în general fiind vorba de asigurări, permise de conducere sau certificate de înmatriculare. La sfârșitul săptămânii trecute, echipa de control de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița a descoperit însă pașapoarte, cărți…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: