Home » World » PROTESTE DE AMPLOARE în Grecia: Zeci de mii de oameni denunță, în Atena și Salonic, condițiile impuse de creditorii externi

PROTESTE DE AMPLOARE în Grecia: Zeci de mii de oameni denunță, în Atena și Salonic, condițiile impuse de creditorii externi

Aproximativ 20.000 de persoane au protestat luni seară, în orașele Atena și Salonic, față de măsurile de austeritate propuse Greciei de creditorii internaționali pentru a continua planul de asistență financiară, în timp ce presa a publicat întrebarea care va fi supusă referendumului.

Potrivit publicației Ekathimerini, circa 15.000 de oameni sunt în Piața Syntagma din Atena pentru a exprima susținere față de Guvernul premierului de extremă-stânga Alexis Tsipras.

Alte 5.000 de persoane s-au adunat în centrul orașului Salonic, situat în nordul Greciei, pentru a denunța măsurile de austeritate propuse de Grupul Bruxelles – format din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional.

Manifestanții susțin respingerea, prin referendum, a reformelor propuse de creditorii internaționali, pe care îi acuză de „șantaj”.

„Viețile noastre nu aparțin creditorilor!” – se poate citi pe pancartele manifestanților.

Liderii europeni le-au cerut grecilor să voteze în favoarea măsurilor de austeritate, avertizând că un vot negativ poate duce la excluderea Greciei din zona euro.

Întrebarea care va fi adresată la referendumul programat duminică este următoarea: „Ar trebui acceptată propunerea formulată către Eurogrup, pe 25 iunie, de Comisia Europeană, de Banca Centrală Europeană și de Fondul Monetar Internațional?”

Prima căsuță pe buletinul de referendum va fi „nu”, iar a doua „da”.

Creditorii internaționali cer Greciei reforma pensiilor, modificarea legislației muncii și reducerea deficitului bugetar.

Grecia va intra în incapacitate de plăți, la 1 iulie, prin neachitarea unei tranșe de 1,6 miliarde de euro către FMI.

Sursa: mediafax.ro

Aproximativ 20.000 de persoane au protestat luni seară, în orașele Atena și Salonic, față de măsurile de austeritate propuse Greciei de creditorii internaționali pentru a continua planul de asistență financiară, în timp ce presa a publicat întrebarea care va fi supusă referendumului. Potrivit publicației Ekathimerini, circa 15.000 de oameni sunt în Piața Syntagma din Atena pentru a exprima susținere față de Guvernul premierului de extremă-stânga Alexis Tsipras. Alte 5.000 de persoane s-au adunat în centrul orașului Salonic, situat în nordul Greciei, pentru a denunța măsurile de austeritate propuse de Grupul Bruxelles - format din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile