Home » World » ENI a descoperit un camp de gaze "supergigant" in largul apelor egiptene. "Va deveni una dintre cele mai mari rezerve din lume"

ENI a descoperit un camp de gaze "supergigant" in largul apelor egiptene. "Va deveni una dintre cele mai mari rezerve din lume"

Gigantul energetic italian ENI a anuntat duminica descoperirea „celui mai mare” camp de gaze offshore, in largul Egiptului, care ar putea aduce „stabilitate energetica” in Marea Mediterana. Este si o veste buna pentru regimul presedintelui Abdel Fattah al-Sissi, confruntat cu o situatie economica si de securitate dificila, relateaza AFP.
Rezervele au un potential de 850 miliarde metri cubi de gaze pe o suprafata de 100 kilometri patrati, un „camp de gaze supergigant”, anunta ENI.
Ministerul Petrolului din Egipt a confirmat descoperirea facuta la 1.450 de metri adancime. „Operatiunile de dezvoltare” ar urma sa dureze patru ani.
Directorul general al ENI, Claudio Descalzi, „s-a deplasat la Cairo pentru a-l informa pe presedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi in legatura cu acest succes important si pentru a discuta despre descoperire cu premierul Ibrahim Mahlab”.
„Aceasta este cea mai mare descoperire de gaze realizata vreodata in Egipt si in Marea Mediterana”, a salutat grupul italian, asigurand ca ar putea „deveni una dintre cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume„.

„Dupa dezvoltarea sa totala”, va ajuta la acoperirea „necesitatilor de gaze naturale in Egipt timp de decenii”. 
Descoperirea a fost facuta la situl de explorare Zohr, in zona Shoruk, exploatata de ENI, care detine licenta de operare in proportie de 100%, in urma unei licitatii castigate de companie in ianuarie 2014.
ENI va delimita cat mai curand posibil campul gazifer descoperit pentru a asigura dezvoltarea lui cat mai rapida, prin utilizarea optima a infrastructurii deja existente atat pe mare, cat si pe uscat.
Actiunile egiptene au avut luni cel mai mare salt pe bursa, la nivel mondial, dupa anuntarea descoperirii.
Sursa: incont.stirileprotv.ro

Gigantul energetic italian ENI a anuntat duminica descoperirea "celui mai mare" camp de gaze offshore, in largul Egiptului, care ar putea aduce "stabilitate energetica" in Marea Mediterana. Este si o veste buna pentru regimul presedintelui Abdel Fattah al-Sissi, confruntat cu o situatie economica si de securitate dificila, relateaza AFP. Rezervele au un potential de 850 miliarde metri cubi de gaze pe o suprafata de 100 kilometri patrati, un "camp de gaze supergigant", anunta ENI. Ministerul Petrolului din Egipt a confirmat descoperirea facuta la 1.450 de metri adancime. "Operatiunile de dezvoltare" ar urma sa dureze patru ani. Directorul general al ENI,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: