Home » Social » Semn divin sau simplă coincidență?

Semn divin sau simplă coincidență?

de Mihaela NICULESCU

Este pasionat de fotografie de mult timp. Nu credea, însă, că va surprinde vreodată o imagine specială, care să nu-i dea pace și care să-l pună pe gânduri.

NoriCătălin Pălimar are 45 de ani, este din Bârlad și lucrează de șapte ani în Sicilia (Italia). În urmă cu trei luni, în timp ce fotografia cerul, a observat semnul crucii într-o fotografie, după ce a folosit zoom-ul la maximum.

„Îmi place să fac fotografii, în special la apusul soarelui. Pe 21 mai, de Sf. Împărați Constantin și Elena, am ieșit pe terasă să fotografiez cerul. Am văzut nori frumoși pe cer, dar ceva m-a atras spre dreapta, unde se vedea soarele la apus. Am făcut prima dată o poză fără zoom și apoi am dat zoom maxim. La vizualizarea celei de-a doua fotografii, am văzut ceva special, de aceea m-am gândit să vă trimit poza. Aș dori să aflu dacă ceea ce am surprins este un semn, sau pur și simplu o coincidență”, ne-a declarat Cătălin Pălimar.

Împătimitul fotograf s-a întrebat de ce i s-a întâmplat tocmai lui. Afirmă că este credincios și că în viață i s-au întâmplat multe.

„Dacă nu aș fi fost credincios, nu aș mai fi astăzi în viață”, a mai spus Cătălin Pălimar.

Să fie un semn, sau o manifestare normală a naturii? Ciprian Vâtndevară, responsabilul observatorului astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” și coordonatorul Astroclubului „Perseus” a declarat că norii care apar în fotografie fac parte din categoria norilor altocumulus, nori de altitudine medie, aflați la maximum 2.500 m înălțime. Din punctul de vedere al omului de știință, nu este vorba de o imagine mistică ci de un nor cu o anumită formă în momentul fotografierii.

„Cum memoria și mintea noastră se bazează pe asocieri, conexiuni cu lucruri cunoscute, pot spune că ceea ce a surprins bârlădeanul nostru pe cerul Siciliei este un fenomen natural, obișnuit, fără nici o semnificație”, a declarat Ciprian Vâtndevară.

Punctul de vedere al reprezentanților Bisericii este unul nuanțat.

„Biserica nu poate să facă aprecieri de acest fel. Vara, pe secetă, de exemplu, vom găsi în cartof semnul crucii. Nu înseamnă că acest lucru are vreo semnificație, sau este un semn divin, așa cum nici forma norilor surprinsă de bârlădeanul care locuiește în Sicilia nu are o semnificație pe care Biserica să o poată descifra. Nu poate nimeni spune cu certitudine că este un semn de la Dumnezeu. Dacă, pentru fotograful respectiv, imaginea surprinsă este un semn, va vedea pe parcursul timpului”, ne-a explicat părintele Vasile Lăiu, protopopul de Bârlad.

Mass-media tabloidă și tabloidizată a profitat de astfel de cazuri de-a lungul anilor, manipulând românii în așa fel, încât au ajuns să creadă în toate bazaconiile și să ia în considerare tot felul de semne care n-au nicio legătură cu Dumnezeu.

Dacă semnul crucii format de niște nori minunați va avea o semnificație în viața lui Cătălin Pălimar, ne va spune chiar el.

de Mihaela NICULESCU Este pasionat de fotografie de mult timp. Nu credea, însă, că va surprinde vreodată o imagine specială, care să nu-i dea pace și care să-l pună pe gânduri. Cătălin Pălimar are 45 de ani, este din Bârlad și lucrează de șapte ani în Sicilia (Italia). În urmă cu trei luni, în timp ce fotografia cerul, a observat semnul crucii într-o fotografie, după ce a folosit zoom-ul la maximum. „Îmi place să fac fotografii, în special la apusul soarelui. Pe 21 mai, de Sf. Împărați Constantin și Elena, am ieșit pe terasă să fotografiez cerul. Am văzut nori…

Review Overview

User Rating: 4.3 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

2 comments

  1. …pura coincidenta …..

  2. Repede, repede! Mereț de donaț ceva la patriarh.