Home » Social » Adulter răzbunat cu baioneta – Criminalul de la Poienești s-a spânzurat de o salcie

Adulter răzbunat cu baioneta – Criminalul de la Poienești s-a spânzurat de o salcie

de Marian MOCANU
Constantin Fântânariu, bărbatul din Poienești care și-a măcelărit soția și înjunghiat grav fiica în vârstă de 16 ani, și-a pus capăt zilelor. Bărbatul a fost găsit spânzurat sâmbătă dimineață de o salcie, la marginea comunei.
Copii rămași de izbeliște, cupluri destrămate, tragedii în familie, acestea sunt doar câteva dintre efectele pe care plecarea unora în străinătate, în căutarea unui trai mai bun îl poate avea asupra românilor. Tragedia de la Poienești, în care un bărbat și-a măcelărit soția și înjunghiat fiica este poate unul dintre cele mai grave exemple în acest sens. Constantin Fântânariu, în vârstă de 45 de ani, era cunoscut ca unul dintre cei mai gospodari oameni din Poienești. A fost plecat mai mulți ani în Italia, unde a lucrat în construcții, înființându-și chiar propria firmă care a avut succes. S-a reîntors in țară, acum un an, cu bani pe care i-a investit nu doar în locuința personală, transformată în cea mai impozantă vilă din comună, dar și în afaceri. A înființat o asociație agricolă, cu care lucra peste o sută de hectare de teren agricol luat în arendă, având și un parc de utilaje agricole de invidiat.
Dacă pe plan profesional, Fântânariu era un om realizat, recunoscut de vecini ca fiind unul dintre cei mai gospodari locuitori ai comunei Poienești, pe plan personal, lucrurile erau de parte de a sta bine. Relațiile el și soția sa, Cerasela, s-au răcit, culminând cu depunerea, de către aceasta, a actelor de divorț. Oamenii din comună spun că cei doi soți se certau adesea, dar și că Cerasela își înșela foarte des soțul, iar în ultima vreme nici măcar nu mai încerca să ascundă acest fapt.
De altfel, Constantin a început să poarte în mașină baioneta cu care și-a înjunghiat soția, încă din momentul în care ar fi fost bătut de unul din amanții ei. Oamenii mai povestesc că, la venirea din Italia, bărbatul a pus banii într-un cont comun, la care avea acces și soția sa. Aceasta i-ar fi cheltuit pe toți, peste 50.000 de euro, pentru ca ulterior, să-i ceară alți și alți bani. Pentru că el nu-i dădea sumele pe care le voia ea, povestesc oamenii, aceasta îi făcea scandal, jignindu-l chiar și în public sau de față cu cei doi copii, fata în vârstă de 16 ani și băiatul de 20 de ani. Mai mult decât atât, femeia se purta urât și cu socrii ei, pe care, pe când soțul era în Italia, i-ar fi alungat din casa bărbatului.
Tragedia celor doi soți ar fi ajuns la punctul culminant în momentul în care Cerasela Fântânariu și-a exprimat intenția de a da divorț de soțul ei. Pentru a rămâne singură în casa construita de soțul ei, femeia a cerut instanței și un ordin de restricție, motivând că acesta o bate și o amenință cu moartea. Acestea au fost picăturile care au umplut paharul dezamăgirilor pentru Constantin Fântânariu, care a început tot mai des să se gândească să-și pedepsească nevasta infidelă.
Și-a căsăpit soția cu baioneta, după care a eviscerat-o
Cu câteva zile înainte de crimă, acesta a scris un bilet, găsit ulterior de anchetatori în casa bărbatului, prin care își făcea cunoscută intenția de a o pedepsi pe femeie și de a-și pune după aceea capăt zilelor. Ulterior, între cei doi soți a survenit un moment de împăcare, femeia retrăgându-și cererea de divorț și cea de instituire a ordinului de restricție împotriva soțului. În ziua în care a avut loc tragedia, cei doi soți au mers la părinții femeii, anunțându-i pe aceștia că s-au împăcat și comportându-se ca doi îndrăgostiți. Au părăsit locuința acestora în cele mai bune relații, însă pe drum au început să se certe, Cerasela aducându-i jigniri repetate soțului ei. Acesta a oprit autoturismul la marginea drumului, a luat baioneta, și-a scos soția din mașină și a început s-o lovească. Ura și frustările strânse de bărbat au fost atât de mari încât acesta nu a mai ținut cont nici de faptul că unele dintre lovituri s-au abătut asupra fiicei sale, care a încercat să-l oprească. După ce și-a înjunghiat nevasta de mai multe ori, bărbatul a eviscerat-o și a abandonat-o într-un șanț la marginea drumului.
Și-a băgat în portbagaj fiica, grav rănită la rândul său, s-a urcat la volan și a condus până la marginea unei păduri din apropierea satului Poienești Deal. Aici a abandonat mașina cu tot cu fata și a fugit în pădure.
Ulterior, criminalul și-a sunat mama și alți apropiați cărora le-a povestit ce a făcut și și-a anunțat intenția de a se sinucide. Una din prietenele fetei a aflat de întâmplare, se pare că de la mama ucigașului, și a anunțat poliția. Adolescenta a fost găsită agonizând în portbagajul mașinii. A fost transportata de urgență la Iași, unde a fost operată, în acest moment fiind în afara oricărui pericol.
Pentru căutarea bărbatului au fost mobilizate importante efective de polițiști și jandarmi care, împreună cu localnicii, au periat timp de aproape două zile pădurile din zona Poieneștiului. În acest timp, ucigașul și-a sunat în mai multe rânduri părinții, pentru a afla vești despre fiica sa. De fiecare data le-a spus că-și va pune capăt zilelor după ce va termina pachetul de țigări pe care-l avea la el.
Constantin Fântânariu și-a pus în practică amenințările, el fiind găsit, în dimineața de sâmbătă, 3 octombrie, spânzurat de o salcie de la marginea unei păduri din apropierea satului Poienești. În urma lui si a soției, pe care a ucis-o cu sălbăticie, au rămas doi copii care vor purta toată viața urmele acestei cumplite tragedii.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: