Home » Justitie » Liber după ce i-a dat cu securea în cap vecinului

Liber după ce i-a dat cu securea în cap vecinului

de Marian MOCANU

Constantin Bejan, din Stănilești, era cât pe ce să-și omoare vecinul după ce, în urma unei certe pornită de la o capră, i-a dat cu securea în cap. Pentru că bărbatul în vârstă de 50 de ani și-a recunoscut fapta, a primit doar o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, și o amendă de 1.500 lei.

Constantin Bejan și Ștefan Pârvana, din Stănilești, erau vecini, între ei având loc unele divergențe, deh!, ca la țară. În momentul în care lui Pârvana i-a dispărut o capră, acesta a început să-și acuze vecinul de furtul animalului. La un moment dat, în luna mai a acestui an, cei doi s-au întâlnit pe ulița satului, moment în care Ștefan Pârvana, în vârstă de 70 de ani, a început să-și acuze vecinul, cu 20 de ani mai tânăr, de furtul caprei. Bejan nu a mai rezistat. A intrat în curtea casei vecinului ca să-i ceară socoteală și, la supărare, l-a lovit cu o secure în cap pe vecinul său.

Constantin Bejan a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Trimis în judecată, acesta a recunoscut faptele în fața judecătorilor.

Ieri, judecătorii Tribunalului Vaslui au dat sentința în acest caz, condamnându-l pe Constantin Bejan la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei și o amendă penală în sumă de 1.500 lei. În plus, instanța a dispus ca Constantin Bejan să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune Vaslui sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.

„Pe toată durata termenului de supraveghere inculpatul are obligația de a presta o muncă neremunerată, în folosul comunității, în cadrul serviciilor publice ale Poliției comunei Stănilești si ale Bisericii comunei Stănilești, pe o perioadă de 60 de zile. Instanța atrage atenția inculpatului Bejan Constantin asupra dispozițiilor art. 96 Cod penal referitoare la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în cazul săvârșirii unei noi infracțiuni pe parcursul termenului de supraveghere sau în cazul în care, cu rea-credință, nu va respecta măsurile de supraveghere sau nu va executa obligațiile care îi revin pe durata termenului de supraveghere”, precizează sentința Tribunalului Vaslui. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

de Marian MOCANU Constantin Bejan, din Stănilești, era cât pe ce să-și omoare vecinul după ce, în urma unei certe pornită de la o capră, i-a dat cu securea în cap. Pentru că bărbatul în vârstă de 50 de ani și-a recunoscut fapta, a primit doar o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, și o amendă de 1.500 lei. Constantin Bejan și Ștefan Pârvana, din Stănilești, erau vecini, între ei având loc unele divergențe, deh!, ca la țară. În momentul în care lui Pârvana i-a dispărut o capră, acesta a început să-și acuze vecinul de furtul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor