Home » Social » ”Constelația necunoscută", la final

”Constelația necunoscută", la final

de Marian MOCANU

O nouă ediție, a 45-a, a Festivalului de muzică ușoară pentru copii și tineret ”Constelația necunoscută” a luat sfârșit duminică după amiază la Casa de Cultură ”Constantin Tănase” din Vaslui. Din acest an evenimentul a devenit cu adevărat internațional, pe lângă tradiționalii concurenți din Republica Moldova fiind prezenți și tineri din Bulgaria.

Cea de-a 45-a ediție a festivalului de muzică ușoară pentru copii și tineret ”Constelația necunoscută” a fost marcată de mai multe repere: nu doar o participare masivă din partea concurenților, peste 150 de interpreți și grupuri vocale fiind înscriși în competiție, dar și de faptul că, în acest an, festivalul a devenit internațional. În plus, în cele două zile, s-a înregistrat o audiență record, Casa de Cultură „Constantin Tănase” din Vaslui fiind plină până la refuz. La manifestare au fost înscriși într-o primă fază copii și tineri și din Serbia și Ucraina dar din diverse motive care nu au ținut de organizatori aceștia nu au mai ajuns la festival. La cel mai vechi festival de acest gen din țară au foast prezenți circa 150 de concurenți. Cei mai mulți au provenit din Arad, Constanța, Iași, Chișinău, Ungheni (ambele Republica Moldova), Veliko Tarnovo (Bulgaria), Piatra Neamț, Bacău, Roman, Ploiești, Moinești, Cluj și bineînțeles Vaslui.

La fiecare categorie de vârstă s-a acordat un mare premiu și premiul I. Iată participanții care au primit aceste distincții:

Categoria 5-8 ani – Andreea Aldea (Piatra Neamț, trofeul categoriei) și Diana Ursulescu (Vaslui, premiul I)

Categoria 9-11 ani – Isabela Ungureanu (Constanța, trofeu) Diana Crețu (Vaslui) și Alexandra Chirtoacă (Chișinău, premiul I)

Categoria 12-15 ani – George Aghinea (Onești, trofeu) și Diandra Bancu (Roman) și Ivana Baldankova (Veliko Tarnovo, Bulgaria, premiul I)

Categoria 16-19 ani – trofeul nu s-a acordat, Isabela Chitoșcă (Piatra Neamț, premiul I)

Grupuri – Duetul Neghivoice (Bacău, trofeu), Duo Cantissimo (Bacău) și Trio Sisters (Cluj Napoca, premiul I)

La secțiunea Creație premiul I a fost cucerit de cunoscutul compozitor Jolt Kerestely. Premiul Primăriei Vaslui a intrat în posesia Dianei Ursulescu, din Vaslui, trofeul pentru cea mai bună interpretare a unei melodii românești l-a primit Daria Crețu, din Vaslui, iar premiul Mihai Trăistariu, care a fost și președintele juriului, a fost împărțit de Daria Tănase (Bacău) și George Aghinea (Onești).

”Am avut și șase concurenți care au primit premii oferite de Radio Iași. Marele premiu la cea de a 45-a ediție a festivalului a fost obținut de Daria Tănase, din Bacău, o voce care are multe de spus în muzica ușoară românească. Consider că ediția 2015 a celui mai longeviv festival de muzică ușoară din România a fost un adevărat succes”, a declarat compozitorul Dumitru Jijie, directorul artistic al evenimentului.

de Marian MOCANU O nouă ediție, a 45-a, a Festivalului de muzică ușoară pentru copii și tineret ”Constelația necunoscută” a luat sfârșit duminică după amiază la Casa de Cultură ”Constantin Tănase” din Vaslui. Din acest an evenimentul a devenit cu adevărat internațional, pe lângă tradiționalii concurenți din Republica Moldova fiind prezenți și tineri din Bulgaria. Cea de-a 45-a ediție a festivalului de muzică ușoară pentru copii și tineret ”Constelația necunoscută” a fost marcată de mai multe repere: nu doar o participare masivă din partea concurenților, peste 150 de interpreți și grupuri vocale fiind înscriși în competiție, dar și de faptul că,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor