Home » Social » Serviciile sociale, la loc de cinste

Serviciile sociale, la loc de cinste

Fundația World Vision România în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC) au organizat, în cursul zilei de ieri, o masă rotundă cu tema ”Contractarea serviciilor sociale, o soluție pentru a răspunde eficient la nevoia de servicii sociale a grupurilor vulnerabile din județul nostru!”.

Evenimentul, derulat în Sala Mare a Consiliului Județean Vaslui, a reunit reprezentanți ai autorităților locale dar și pe cei ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Inspectoratului Școlar Județean, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui și a altor două ONG-uri din județ: Alternative Sociale și Star of Hope.

Contractarea serviciilor sociale reprezintă un mecanism important prin care autoritățile publice contractează furnizori privați pentru prestarea unor servicii sociale pentru cetățeni. Ca și instrument de politică publică, contractarea socială a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii 20 de ani, peste tot în lume, inclusiv în țările membre ale Uniunii Europene. La nivelul UE contractarea serviciilor sociale a fost percepută inițial ca o amenințare la adresa instituțiilor publice. In prezent, este văzută ca o opțiune și condiție esențială pentru creșterea calității serviciilor sociale.

De remarcat faptul că România este țara din UE cu cele mai puține posibilități de finanțare a serviciilor sociale și cu unul dintre bugetele cele mai mici alocate acestor servicii din Produsul Intern Brut. (Marian MOCANU)

Fundația World Vision România în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC) au organizat, în cursul zilei de ieri, o masă rotundă cu tema ”Contractarea serviciilor sociale, o soluție pentru a răspunde eficient la nevoia de servicii sociale a grupurilor vulnerabile din județul nostru!”. Evenimentul, derulat în Sala Mare a Consiliului Județean Vaslui, a reunit reprezentanți ai autorităților locale dar și pe cei ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Inspectoratului Școlar Județean, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui și a altor două ONG-uri din județ: Alternative Sociale și Star of Hope. Contractarea serviciilor sociale…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: