Home » Justitie » Doctorițele șpăgare s-au plictisit de arestul la domiciliu

Doctorițele șpăgare s-au plictisit de arestul la domiciliu

de Marian MOCANU

După ce stat luni bune în arest preventiv, în condițiile din arestul IPJ vaslui, celor două doctorițe șpăgare li se pare grea și măsura arestului la domiciliu!.

Acum două săptămâni, Simona Botez a cerut și obținut încuviințarea judecătorilor pentru a părăsi domiciliul. Ea a motivat această cerere prin faptul că dorește să fie de față la botezul nepotului ei, la petrecerea special organizată la Iași. Colega sa de suferință, Doina Andrei, a profitat la rându-i de clemența judecătorilor, obținând de la aceștia încuviințarea de a părăsi arestul la domiciliu pentru câteva ore. Ea a motivat cererea prin faptul că trebuie să se deplaseze la cabinetul de avocatură a apărătorilor ei, pentru a pune la punct strategia de apărare. Ieri, judecătorii Tribunalului Vaslui au aprobat și această cerere. Asta de parcă avocații, care primesc onorarii grase, nu s-ar fi putut deplasa acasă la clientă, acolo unde aceasta este în arest la domiciliu. Este vorba de aceiași judecători care, în nu mai puțin de cinci rânduri, au fost de acord cu înlocuirea arestului preventiv cu altă măsură mai ușoară privativă de libertate. De fiecare dată, deciziile magistraților vasluieni au fost infirmate de colegii de la instanța superioară, Curtea de Apel Iași, astfel că cele două doctorițe au petrecut mai bine de cinci luni în arest preventiv.

Reamintim că, în urma unui flagrant organizat de procurorii DNA, Simona Botez și Doina Andrei au fost reținute și apoi arestate pentru mai multe capete de acuzare de luare de mită, fals și uz de fals. Alături de ele au fost trimiși în judecată și un alt doctor ginecolog din cadrul Spitalului Județean de urgență Vaslui, Adrian Tănăsescu, dar și șefa secției, Marcela Gabriela Rusu, acuzată de favorizarea infractorilor. Aceasta din urmă, poate cel mai puțin vinovată, nu doar că a mers pe calea recunoașterii vinovăției în fața instanței, dar a mai și achitat presupusul prejudiciu calculat de procurorii DNA, în speranța unei pedepse mai ușoare.

de Marian MOCANU După ce stat luni bune în arest preventiv, în condițiile din arestul IPJ vaslui, celor două doctorițe șpăgare li se pare grea și măsura arestului la domiciliu!. Acum două săptămâni, Simona Botez a cerut și obținut încuviințarea judecătorilor pentru a părăsi domiciliul. Ea a motivat această cerere prin faptul că dorește să fie de față la botezul nepotului ei, la petrecerea special organizată la Iași. Colega sa de suferință, Doina Andrei, a profitat la rându-i de clemența judecătorilor, obținând de la aceștia încuviințarea de a părăsi arestul la domiciliu pentru câteva ore. Ea a motivat cererea prin…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: