Home » Justitie » Producătorii de pâine și făină, controlați de polițiști

Producătorii de pâine și făină, controlați de polițiști

de Marian MOCANU

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Vaslui au organizat marți, 13 octombrie, o acțiune de verificare a activității agenților economici și persoanelor fizice. A fost vizat modul de comercializare a produselor agricole, de patiserie și panificație, în vederea protejării populației împotriva unor practici ilicite. Controalele s-au lăsat cu mai multe amenzi, fiind descoperite și trei infracțiuni, una de evaziune fiscală, una de fals în înscrisuri sub semnătură privată și o infracțiune de uz de fals.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Vaslui, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au organizat marți mai multe acțiuni de verificare a modului de comercializare a produselor agricole, de patiserie și panificație, pentru protejarea populației împotriva unor practici ilicite. Totodată s-a avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier.

Au fost luate la „puricat” firmele ce desfășoară astfel de activități economice în piețele din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și orașului Negrești. În total au fost efectuate controale la 46 agenți economici și la 50 producători agricoli individuali. Polițiștii au descoperit mai multe fapte penale, respectiv infracțiuni, dintre care una de evaziune fiscală, o alta de fals în înscrisuri sub semnătură privată și o infracțiune de uz de fals. Au fost date 38 sancțiuni contravenționale, 24 dintre acestea fiind aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, și alte 12 pentru nerespectarea unor legilor privind reglementările legale în vigoare în ceea ce privește măsurile de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de polițiști este de 17.800 lei. Acesta este poate și motivul pentru care, în piețele vasluiene, începând de ieri, erau afișate atât prețurile produselor, cât și sursa acestora la orice tarabă.

de Marian MOCANU Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Vaslui au organizat marți, 13 octombrie, o acțiune de verificare a activității agenților economici și persoanelor fizice. A fost vizat modul de comercializare a produselor agricole, de patiserie și panificație, în vederea protejării populației împotriva unor practici ilicite. Controalele s-au lăsat cu mai multe amenzi, fiind descoperite și trei infracțiuni, una de evaziune fiscală, una de fals în înscrisuri sub semnătură privată și o infracțiune de uz de fals. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Vaslui, împreună cu cei din cadrul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: